Quantcast
Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

“Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για την άγρια επίθεση στην Κηφισιά, την απόλυτη συμπαράστασή μου στον συμπολίτη μας που δοκιμάζεται αυτές τις ώρες δίνοντας μάχη για τη ζωή του και την δημόσια αγανάκτησή μου για τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού που δεν ανέλαβε τις ευθύνες του. Η ΝΔ έχει αναδείξει τα προβλήματα ασφαλείας εδώ και πολύ καιρό”, τόνισε ξεκινώντας την συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ανίκανος και επικίνδυνος ο Καμμένος»

Ο κ. Μητσοτάκης, ερωτηθείς για τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας αλλά και για τις τελευταίες του δηλώσεις για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, είπε χαρακτηριστικά: “Δεν θα είχα ποτέ υπουργό Εθνικής Άμυνας τον κ. Καμμένο. Θεωρώ ότι δεν είναι απλά ανίκανος, είναι και επικίνδυνος σήμερα για τα εθνικά θέματα. Δεν φαίνεται να υπηρετεί κάποια κεντρική γραμμή. Δεν ελέγχει αυτά τα οποία λέει, ασκεί εξωτερική πολιτική, που δεν είναι η αρμοδιότητα του, με αποκλειστικό γνώμονα την εσωτερική κατανάλωση. Ρίχνει αχρείαστα λάδι στη φωτιά, δεν το λέω μόνο για τις χθεσινές δηλώσεις αλλά για τη συνολική συμπεριφορά. Έχω στηλιτεύσει πολλές φορές το στυλ του, τις στολές που φοράει και άλλες γραφικότητες. Μόνο που σήμερα τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Ο κ. Τσίπρας είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός που θα έπρεπε να έχει αποπέμψει χθες τον κ. Καμμένο”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ ζήτησε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να μιλάει λιγότερο και να κάνει περισσότερο τη δουλειά του, που είναι η ενίσχυση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων.

“Πως αισθάνονται σήμερα οι γονείς των δύο στρατιωτικών μας όταν ακούν τον ΥΠΕΘΑ να λέει ότι θα μείνουν στη φυλακή ενδεχομένως για 15 χρόνια; Τους σκέφτηκε αυτούς τους γονείς; Με πόση απερισκεψία μπορεί να μιλάει ο κ.Καμμένος μόνο και μόνο για να ενισχύσει την προσωπική του εικόνα;”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΝΔ.

«Η κυβέρνηση καθυστερεί τις ιδιωτικοποιήσεις γιατί τις θέλει σαν “μηχανές προσλήψεων”»

“Και στην ΕΥΑΘ και στην ΕΥΔΑΠ πρέπει να μπει στρατηγικός επενδυτής, με ισχυρή εποπτική Αρχή, ώστε να διασφαλιστεί ότι το νερό δεν θα γίνει αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης με αυξήσεις στις τιμές του”, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Οι κρατικές επιχειρήσεις που διαχειρίζονται το νερό έχουν αποτύχει” υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης και, φέρνοντας ως παράδειγμα επιτυχημένης ιδιωτικοποίησης τον ΟΤΕ, πρόσθεσε ότι στρατηγικός επενδυτής δεν σημαίνει αυτόματα απολύσεις.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το ερώτημα δεν είναι αν θα πρέπει να γίνει αυτό, αλλά πως θα πρέπει να γίνει με τον καλύτερο τρόπο.

Γενικότερα για τις ιδιωτικοποιήσεις είπε ότι η κυβέρνηση με τα στελέχη της αντί να τις ενθαρρύνει τις υπονομεύει. Εκτίμησε, επίσης, ότι η κυβέρνηση καθυστερεί τις ιδιωτικοποιήσεις «γιατί τις θέλει σαν μηχανές προσλήψεων, όπως τα ΕΛΠΕ».

“Το κίνητρο σήμερα του κ. Τσίπρα και όσων κυβερνούν δεν είναι πως θα τις κάνουν πιο αποτελεσματικές προς όφελος των πολιτών… Είναι πώς θα τις χρησιμοποιούν για να εξυπηρετούν τα τοπικά τους ρουσφέτια. Αυτό το κίνητρο ένας στρατηγικός επενδυτής δεν θα το είχε. Η κυβέρνηση ήταν κατά όλων των ιδιωτικοποιήσεων και είναι η πρώτη που σπεύδει να πουλήσει τα πάντα. Δεν είναι ερώτημα λοιπόν εάν αλλά το πώς θα γίνει με τον πιο σωστό τρόπο. Τα μισά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάθετα αντίθετα με την αξιοποίηση του Ελληνικού, άρα η κυβέρνηση υπηρετεί μια πολιτική, την οποία η ίδια υπονομεύει… Εμείς έχουμε και τη διάθεση και τη δυνατότητα να προσελκύσουμε επενδύσεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

“Θα εξετάσουμε τη στάση μας αν έλθει συμφωνία για το ζήτημα της ΠΓΔΜ στη Βουλή – Θα μετάσχω σε σύσκεψη υπό τον ΠτΔ”

“Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα προσέλθω”, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον Realfm 97,8, αλλά πρόσθεσε ότι “η συναίνεση θέλει δύο, ο κ. Τσίπρας δεν έχει δείξει καμία διάθεση για συναίνεση”.

Είπε ότι αν κληθεί να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό θα ανταποκριθεί. Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό για τους μέχρι τώρα χειρισμούς του, γιατί δεν επεδίωξε να ενημερώσει την αντιπολίτευση και αντίθετα αξιοποίησε το παράθυρο ευκαιρίας για να διχάσει την αντιπολίτευση και έκανε μυστική διπλωματία. Επίσης, πρόσθεσε, περιφρόνησε όσους έχουν αυξημένη εθνική ευαισθησία και διαδήλωσαν χαρακτηρίζοντάς τους όχλο. Η κυβέρνηση στην αρχή μιλούσε μόνο για το θέμα της ονομασίας, είπε ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέχεια προσήλθε στην δική μας γραμμή και έβαλε το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος. Διευκρίνισε ότι η αναθεώρηση είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη.

Τέλος άφησε ανοικτό το τι θα κάνει αν έλθει συμφωνία στην Βουλή λέγοντας ότι “θα εξετάσουμε την οποιαδήποτε συμφωνία αν και η κυβέρνηση δίχασε την κοινωνία και δημιούργησε αρνητικό υπόστρωμα για τη διαπραγμάτευση”.

Για την συμπεριφορά της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ είπε ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου είναι απαράδεκτη και πρέπει να καταδικαστεί από όλη την διεθνή κοινότητα με εκκωφαντικό τρόπο.

Μητσοτάκης: Θέλουμε μια μεγάλη συνταγματική αναθεώρηση γιατί αυτό χρειάζεται η χώρα

«Το 2016 ένα μήνα αφότου είχε εκλεγεί Πρόεδρος πήγα στον κ. Τσίπρα και πρότεινα να δεχθεί όλα τα άρθρα η ΝΔ που θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ αναθεωρητέα και το αντίστοιχο. Η πρόταση ισχύει στο ακέραιο. Δεν πήρα ποτέ απάντηση από τον κ. Τσίπρα. Θέλουμε μια μεγάλη συνταγματική αναθεώρηση γιατί αυτό χρειάζεται η χώρα. Μια μικρή αναθεώρηση μπλοκάρει την αναθεωρητική διαδικασία για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Το 2016 ζήτησα από τους συναδέλφους βουλευτές, ως βουλευτής, να αλλάξουμε το άρθρο 86 και βρήκα με το ζόρι 10 να υπογράψουν. Για μένα αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι εμβληματικές. Επαναφέρω την πρόταση μου ακόμα μια φορά στον κ. Τσίπρα. Η πρόταση ισχύει στο ακέραιο και περιμένω την απάντησή του» δήλωσε στη συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Με ενδιαφέρει να επιδιώξω το μεγάλο και να μην συμβιβαστώ με το μικρό. Αυτονόητα όσα λέει η κ. Γεννηματά, αλλά δεν θέλω να συμβιβαστώ με το μικρό» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τη Novartis τόνισε “Είναι και σκάνδαλο και σκευωρία. Σκάνδαλο γιατί επένδυε σε αθέμιτες πρακτικές για να προωθήσει τα φάρμακά της, απλά δεν ξέρουμε το όριο αυτής της πρακτικής. Δεν πιστεύω ότι ήταν η μόνη φαρμακευτική που επιδιδόταν σε τέτοιες πρακτικές”.

“Είπαμε από την πρώτη στιγμή όλα στο φως. Αφού φτιάξαμε την επιτροπή, αντί να ψάξουμε σε βάθος την υπόθεση, ο ΣΥΡΙΖΑ άρον άρον κλείνει την υπόθεση και την επιστρέφει στη δικαιοσύνη. Μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Πολιτικές ευθύνες υπάρχουν πάντα, αλλά αποδίδονται όχι με την Βουλή να κάνει τον ρόλο του εισαγγελέα. Αν ήθελε η κυβέρνηση να αποδώσει πολιτικές ευθύνες έπρεπε να φτιάξει εξεταστική επιτροπή και όχι προκαταρκτική. Είχε τη δυνατότητα η κυβέρνηση να μην προτείνει την επιτροπή, αφού έφτιαξε επιτροπή να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της. Δεν έκανε ούτε το ένα ούτε το άλλο” ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

“Το κομμάτι της σκευωρίας είναι ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε τη δυνατότητα στη Βουλή να ψάξει την υπόθεση” υπογράμμισε.

Αναφορικά με όσα λέγονται για ακροδεξιές θέσεις της ΝΔ απάντησε ότι “Εγώ είμαι ένας μετριοπαθής κεντροδεξιός πολιτικός. Ποτέ δεν νέρωσα τον πολιτικό μου λόγο. Έχω στέψει τη ΝΔ προς τον μεσαίο χώρο. Αυτό κάποιους μπορεί να τους ενοχλεί γιατί είναι μια πολιτική που αποδίδει. Ακούω διάφορες σαχλαμάρες ότι η ΝΔ μπατάρει προς τα δεξιά. Είναι ανάξια σχολιασμού. Η ΝΔ είναι μια κεντροδεξιά παράταξη”

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τους πρώην πρωθυπουργούς κ. Σαμαρά και κ. Καραμανλή είπε ότι “Τους συμβουλεύομαι πολύ τακτικά αλλά οι αποφάσεις είναι δικές μου. Και οι προσωπικές σχέσεις είναι εξαιρετικές και έχω την άνεση να σηκώσω ανά πάσα στιγμή το τηλέφωνο για να ζητήσω τη γνώμη τους, αλλά η απόφαση είναι δική μου”.

«Σε περίπτωση αυτοδυναμίας θα επιδιώξω τις μεγαλύτερες συναινέσεις. Αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές θα αλλάξω τον εκλογικό νόμο» κατέληξε.

Δείτε ΕΔΩ τη συνέντευξη του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.