Quantcast
Ιγκλέσιας: Αν η ΕΕ δεν δεχθεί το χέρι του Τσίπρα, θα καταρρεύσει - enikonomia.gr
share

Ιγκλέσιας: Αν η ΕΕ δεν δεχθεί το χέρι του Τσίπρα, θα καταρρεύσει

δημοσιεύτηκε:

Να δεχθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση το χέρι που της δίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ειδάλλως η πολιτική ένωση θα καταρρεύσει, δήλωσε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Ο επικεφαλής του ισπανικού κόμματος Podemos μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TVE, τόνισε πως «αν η Τρόικα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το σχέδιο της ένωσης, δε δεχθεί το χέρι που της απλώνει ο Αλέξης Τσίπρας, αυτό που θα έχουμε μελλοντικά θα είναι ηγέτες, όπως η Μαρίν Λεπέν στο Eurogroup”.

«Θα ήταν το τέλος της πολιτικής ένωσης της ΕΕ και του δημοκρατικού σχεδίου της» υποστήριξε ο αρχηγός των Podemos, εκφράζοντας τον φόβο και την ανησυχία του για πιθανή άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

“Ο Τσίπρας δεν αντιτάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό που έκανε είναι να υπερασπισθεί το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, δήλωσε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, το κόμμα του οποίου ανέβηκε στην τρίτη θέση στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 24ης Μαΐου.

Το Podemos, ένας σχηματισμός που γεννήθηκε τον Ιανουάριο 2014, κέρδισε μόλις τον Μάιο της ίδιας χρονιάς, προς γενική κατάπληξη, πέντε έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει ένα περισσότερο κοινωνικό και λιγότερο οικονομικό σχέδιο για την Ευρώπη.

“Ο Αλέξης κι εγώ, έχουμε ένα πράγμα κοινό. Είμαστε βαθιά υπέρ της Ευρώπης, αλλά είμαστε και δημοκράτες”, δηλώνει ο Πάμπλο Ιγκλέσιας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.