Quantcast
IKA: Αυξημένες οι εισπράξεις εισφορών το 9μηνο κατά 4,55% - enikonomia.gr
share

IKA: Αυξημένες οι εισπράξεις εισφορών το 9μηνο κατά 4,55%

δημοσιεύτηκε:

Οι συντάξεις και οι λοιπές παροχές του Νοεμβρίου 2016 καταβλήθηκαν έγκαιρα και καθολικά από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ», τονίζει η διοίκηση του Ταμείου σε ανακοίνωσή της.

«Σε πρόσφατα δημοσιεύματα εμφανίζεται το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να έχει μπει στα “κόκκινα”, με απειλητική δραματοποίηση της πορείας του. Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με τεκμηριωμένα οικονομικά στοιχεία αποδεικνύει τη θετική εξέλιξη του προϋπολογισμού του 2016 και υφίσταται βάσιμη αισιοδοξία ότι η εισπραξιμότητα τρεχουσών και βεβαιωμένων εισφορών θα είναι βελτιωμένη για το σύνολο του έτους.

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ το πρώτο εννεάμηνο του 2016 αύξησε τις εισπράξεις του κατά 359 εκατομμύρια ευρώ και σε ποσοστό 4,55% συγκριτικά με το αντίστοιχο του 2015.

Επαναλαμβάνεται ότι το έλλειμμα του έτους 2016 ήταν προϋπολογισμένο από το Δεκέμβριο του έτους 2015, όταν εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Ταμείου και μειώνεται με την αύξηση της εισπραξιμότητας και την κρατική επιχορήγηση.

Η σχετική κινδυνολογία, λοιπόν, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η καταβολή των συντάξεων συνεχίζεται σταθερά και απρόσκοπτα», καταλήγει.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.