Quantcast
Ikea: Ελλείψεις κρεβατιών στη Σουηδία λόγω της αθρόας ειροής μεταναστών - enikonomia.gr
share

Ikea: Ελλείψεις κρεβατιών στη Σουηδία λόγω της αθρόας ειροής μεταναστών

δημοσιεύτηκε:

Η εισροή μεταναστών στην Ευρώπη έχει επηρεάσει τόσο πολύ τη Σουηδία, ώστε και η μεγάλη αλυσίδα επίπλων Ikea ξεμένει από κρεβάτια, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Η γιγαντιαία σουηδική εταιρεία σημειώνει ότι στα καταστήματά της στη Σουηδία και τη Γερμανία τελειώνουν τα κρεβάτια και τα στρώματα, λόγω της αυξημένης ζήτησης που οφείλεται στη χωρίς προηγούμενο εισροής μεταναστών που ζητούν άσυλο στις δύο χώρες.

Η Μεταναστευτική Υπηρεσία της Σουηδίας αναγκάσθηκε να αφήσει 50 μετανάστες να κοιμηθούν στα γραφεία της χθες βράδυ, καθώς ψάχνει καταλύματα για το τελευταίο κύμα μεταναστών.

«Υπάρχει έλλειψη κρεβατιών και στρωμάτων» σε κάποια καταστήματα στη Γερμανία και τη Σουηδία, δήλωσε εκπρόσωπος του Ikea, απαντώντας σε ερώτηση του Bloomberg, προσθέτοντας: «Εάν συνεχισθεί η κατάσταση, αναμένουμε ότι θα είναι δύσκολο να μπορέσουμε να δώσουμε επαρκή κάλυψη».

Στη Σουηδία έχουν αφιχθεί από την αρχή του χρόνου περίπου 120.000 αιτούντες άσυλο και ο αριθμός τους αναμένεται να φθάσει τους 190.000 έως το τέλος του έτους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.