Quantcast
Ηλεκτρονικές συναλλαγές: Τι είπε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων της Δημόσιας Διοίκησης - enikonomia.gr
share

Ηλεκτρονικές συναλλαγές: Τι είπε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων της Δημόσιας Διοίκησης

δημοσιεύτηκε:

Για το θέμα των ηλεκτρονικών συναλλαγών μίλησε μεταξύ άλλων στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ”  News Room” ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων της Δημόσιας Διοίκησης,   Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

«Το 2023 καταφέραμε και φτάσαμε ένα δισεκατομμύριο 450 εκατομμύρια ηλεκτρονικές συναλλαγές, αύξηση 226 εκατομμύρια από το 2022. Ξεκινήσαμε το 2019, που μετράμε περίπου γύρω στα 40 εκατομμύρια συναλλαγές και έχουμε φτάσει στο 1 δισεκατομμύριο 450 εκατομμύρια. Και το σημαντικό είναι ότι οι περισσότερες από αυτές είναι συναλλαγές που κάνει το δημόσιο, ας πούμε στο παρασκήνιο- για να εξυπηρετεί  τους πολίτες είναι  για να αντλεί στοιχεία από την μια δημόσια υπηρεσία στην άλλη, χωρίς να κάνει τίποτα ο πολίτης » σημείωσε.

«Μπορώ να σας πω ότι εργαζόμαστε πολύ εντατικά στο Υπουργείο και με τον κ. Παπαστεργίου και την κατεύθυνση αυτή δεν μπορώ να σας ορόσημο, αλλά μπορώ να σας πω τα πιο σημαντικά πράγματα θα τα κάνουμε συνεχώς με μεγαλύτερη προτεραιότητα, προκειμένου να μην χρειάζεται πολίτης και η επιχείρηση να ενισχύεται η επιχειρηματικότητα να κάνει κάτι.

Να δώσω ένα ακόμα παράδειγμα, αν θέλετε. Θα θυμάστε ότι υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου χρειάζεται ακόμα να προσκομίζεται το περιβόητο φωτοαντίγραφο ταυτότητας και μάλιστα επικυρωμένο σε κάποιες περιπτώσεις. Άρα λέγαμε σε κάποια υπηρεσία που χρειάζεται να πάμε που έχει ένα φωτοτυπικό κοντά, ξέχασα να βγάλω αντίγραφο της ταυτότητας.
Αυτό το πράγμα καταργείται οριστικά με τον νόμο που πέρασε. Ψηφίστηκε την προηγούμενη Τετάρτη οριστικά. Σημαίνει ότι το Δημόσιο θα μπορεί να αντλεί τα στοιχεία του δελτίου ταυτότητας χωρίς να κάνει κάτι ο πολίτης, ούτε αντίγραφα, ούτε τίποτα περισσότερο» συμπλήρωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.