Quantcast
Ηλεκτρονικός φάκελος ακινήτου όπως... MyHealth app - Τι θα αλλάξει στις μεταβιβάσεις - enikonomia.gr
share

Ηλεκτρονικός φάκελος ακινήτου όπως… MyHealth app – Τι θα αλλάξει στις μεταβιβάσεις

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται ο ηλεκτρονικός φάκελος ακινήτου και οι ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες, όπως είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, τόνισε ότι «ήδη πριν από λίγες ημέρες ανακοινώσαμε το Market Pass και, στον χρόνο που μας απομένει μέχρι τις εκλογές, βασική μας προτεραιότητα είναι να συνεχίσουμε να υλοποιούμε ψηφιακά εργαλεία που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών» και πρόσθεσε:

«Μια τέτοια υπηρεσία είναι ο ηλεκτρονικός φάκελος ακινήτου, που θα ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες και θα διευκολύνει σημαντικά τις μεταβιβάσεις, μειώνοντας δραστικά τη γραφειοκρατία σε μια διαδικασία που οι πολίτες ταλαιπωρούνται. Έχουμε δομήσει τον ηλεκτρονικό φάκελο ακινήτου με την ίδια φιλοσοφία που εφαρμόζουμε στο MyHealth app: θα ξεκινήσουμε με όσες λειτουργίες μπορούσαμε να ψηφιοποιήσουμε ταχύτερα και σταδιακά θα προσθέτουμε περισσότερες, με τελικό σκοπό οι συμβαλλόμενοι να εμφανίζονται με φυσική παρουσία στον συμβολαιογράφο μόνο για τις τελικές υπογραφές».

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης στη συνέντευξή του υποστήριξε ότι «νομίζω πως όλοι συμφωνούμε ότι το υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες είναι η οικονομία, σε συνάρτηση με την ενεργειακή και πληθωριστική κρίση που έχει προκληθεί διεθνώς»

Για το διακύβευμα των εκλογών υπογράμμισε ότι «το ερώτημα των εκλογών είναι αν θα συνεχίσουμε τη “φυγή προς τα εμπρός” ή αν θα στραφούμε ξανά προς τα πίσω. Αν οι δυνάμεις της χώρας που απελευθερώσαμε θα εξακολουθήσουν να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να παράξουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα ή αν αυτή η τετραετία θα αποτελέσει μια αναλαμπή».

Τόνισε ότι τη νύχτα των εκλογών «στις 21:00 αναμένονται αποτελέσματα στο 80% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.