Quantcast
Independent: Ο άθεος, κομμουνιστής Χάρυ Πότερ μπορεί να διαλύσει την Ευρωζώνη - enikonomia.gr
share

Independent: Ο άθεος, κομμουνιστής Χάρυ Πότερ μπορεί να διαλύσει την Ευρωζώνη

δημοσιεύτηκε:

Ως αντιμνημονιακή μαζορέτα, πρώην κουμουνιστή, που συγκρίνεται με τον Χάρυ Πότερ και με το ριζοσπαστισμό του μπορεί αλλάξει την Ευρώπη περιγράφει ο Independent τον Αλέξη Τσίπρα σε δημοσίευμα του την Πέμπτη.

Το παρατσούκλι Χάρι Πότερ προήλθε από τον Αντιπρόεδρο της σημερινής κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο, αναφέρει το άρθρο, που συνέδεσε τον Αλέξη Τσίπρα με τον φανταστικό ήρωα Χάρι Πότερ, λόγω των υποσχέσεων του να μετατρέψει σε «επί γης παράδεισο» την Ελλάδα χωρίς θυσίες με ένα μαγικό τρόπο.

Ανύπαντρος σήμερα, με δύο παιδιά όμως, συζεί με την παιδική του αγάπη που από κοινού είχαν ενταχθεί στην ΚΝΕ όταν ήταν μαθητές συνεχίσει ο Indipendent. Εφόσον το κόμμα του επικρατήσει την Κυριακή θα είναι ο νεώτερος πρωθυπουργός με αυτά τα χαρακτηριστικά σε μια κοινωνικά συντηρητική χώρα. Έχοντας μάλιστα δώσει στο δεύτερο γιό τους το μικρό όνομα Ερνέστος εμπνεόμενη από τον Τσε Γκεβάρα η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζεται σκληρή, δυναμική και με ισχυρή άποψη, αν και αγοραφοβική.

Το άρθρο συνεχίζει με μια ανάλυση στο Ελληνικό πρόβλημα περιγράφοντας ωστόσο ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορείται από τους αντιπάλους του ότι δεν έχει εμπειρία να ηγηθεί του έθνους,  αν και ο ίδιος με την ηλικία και την πολιτική του διαδρομή δεν συνέπραξε στην δημιουργία του προβλήματος ούτε μπορεί να κατηγορηθεί για αυτό.

Ο Τσίπρας αναφέρει το άρθρο του Independent έχει τον τρόπο του με τους οπαδούς του κόμματος και διαφέρει πολύ από τους παραδοσιακούς πολιτικούς. Το Spiegel μάλιστα σύμφωνα με τη δημοσιογράφο που υπογράφει το άρθρο και είναι Ελληνικής καταγωγής, Ελένη Νιανιά, σημειώνει για τον Τσίπρα ότι κινείται στο αναλόγιο όπως ο Έλβις Πρίσλεϊ κινούνταν  στην πίστα.

Στην πολιτική ανάλυση που ακολουθεί η δημοσιογράφος καταγράφει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις σημειώνοντας ότι οι υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα έχουν συγκινήσει τους ψηφοφόρους αλλά και την ανησυχία των Βρυξελλών και των δανειστών για την συμπεριφορά του κόμματος εφόσον αναλάβει την κυβέρνηση.  

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.