Quantcast
Interpol: Κατασχέθηκε ελληνικό πολυτελές ΙΧ με «κλώνο» στην Ισπανία - enikonomia.gr
share

Interpol: Κατασχέθηκε ελληνικό πολυτελές ΙΧ με «κλώνο» στην Ισπανία

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε ένας Ελληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται επαγγελματικά και στα Σκόπια καθώς ένας τυπικός τελωνειακός έλεγχος του πολυτελούς οχήματός του στα Σκόπια  οδήγησε στη σύλληψή του και στην κατάσχεση του οχήματός του.

Ο ιδιοκτήτης του πολυτελούς αυτοκινήτου μιλά αποκλειστικά στο «Enikonomia.gr» και αναλύει πως βρέθηκε εκείνος στη φυλακή και το όχημά του στην Interpol.

Ενας τυπικός έλεγχος
Η ιστορία έλαβε χώρα πριν 20 ημέρες περίπου όταν ο ιδιοκτήτης πολυτελούς αυτοκινήτου κατά την μετάβασή του στην επιχείρηση που διατηρεί στα Σκόπια οι τελωνειακοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν έναν τυπικό έλεγχο στο όχημά του πληκτρολογώντας τον αριθμό πλαισίου στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου.

Αμέσως μόλις πληκτρολόγησε ο τελωνειακός υπάλληλος των Σκοπίων τον αριθμό πλαισίου η οθόνη «κοκκίνισε» καθώς σύμφωνα με την Interpol το συγκεκριμένο όχημα φαίνεται πως είχε κλαπεί από την Ισπανία το Νοέμβριο του 2011!

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι Αρχές των Σκοπίων ο ιδιοκτήτης του πολυτελούς οχήματος οδηγήθηκε στη φυλακή και το αυτοκίνητο κατασχέθηκε και βέβαια ειδοποιήθηκε η Interpol.

Αυτοκίνητο «κλώνος» στην Ισπανία
Ο κ. Σ.Θ. απέκτησε το σχεδόν καινούριο πολυτελές όχημα το Δεκέμβριο του 2008 από επίσημη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της Γερμανίας έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ έχοντας εκείνο διανύσει ελάχιστα χιλιόμετρα.

Ειδικότερα το πολυτελές αυτοκίνητο είχε αγοραστεί στα τέλη  του 2007 από κάποιον Γερμανό ο οποίος μετά από 9 μήνες αποφάσισε να το αλλάξει με κάποιο άλλο. Ο κ. Σ.Θ. το απέκτησε από επίσημη αντιπροσωπεία του εργοστασίου στη Γερμανία ως ευκαιρία το Δεκέμβριο του 2008 και η πρώτη άδεια κυκλοφορίας του οχήματος στην Ελλάδα εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2009.

Εκτοτε έχει διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα, έχει περάσει από Τεχνικό Έλεγχο πολλές φορές, έχει επισκεφθεί δεκάδες εξουσιοδοτημένα συνεργεία χωρίς κανείς να έχει αντιληφθεί το παραμικρό.
Ο κ. Σ.Θ. δραστηριοποιείται επαγγελματικά στις Σέρρες και διατηρεί εργοστάσιο στα Σκόπια όπου και μεταβαίνει καθημερινά με το συγκεκριμένο πολυτελές αυτοκίνητο.

Σε ένα τυπικό έλεγχο των Τελωνειακών Αρχών στα Σκόπια διαπιστώθηκε πως το όχημα που έχει στην κατοχή του φαίνεται στο ηλεκτρονικό σύστημα πως έχει κλαπεί το Νοέμβριο του 2010 από την Ισπανία και το αναζητά η Interpol.

Αμέσως οι Αρχές των Σκοπίων συνέλαβαν το κ. Σ.Θ.  και το όχημα κατασχέθηκε.
Όπως αναφέρει ο κ. Σ.Θ. στο Enikonomia οι Αρχές των Σκοπίων τον οδήγησαν στην φυλακή ενώ επισήμανε πως του συμπεριφέρθηκαν άψογα καθώς και εκείνοι είχαν αντιληφθεί πως δεν έχουν απέναντί τους κάποιον εγκληματία.

Την επόμενη ημέρα ο κ. Σ.Θ. οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος αλλά το όχημά του κρατήθηκε στο Τελωνείο μέχρι τη στιγμή που η Interpol ξεκαθαρίσει την υπόθεση.

Οι έρευνες της Interpol
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Enikonomia η Interpol έχει ζητήσει το φάκελο του οχήματος από την Ελληνική Διεύθυνση Μεταφορών που έχει εκδόσει την Ελληνική Αδεια Κυκλοφορίας το φάκελο του οχήματος που έχουν στην κατοχή τους, από το εργοστάσιο παραγωγής τα επίσημα έγγραφα του οχήματος και από την Ισπανική Διεύθυνση Μεταφορών επίσης το φάκελο του οχήματος που φαίνεται ότι έχει κλαπεί από τον ιδιοκτήτη του.

Όπως αναφέρει στον Enikonomia ο κ. Σ.Θ. το εργοστάσιο του ανέφερε πως το δικό του αυτοκίνητο είναι εκείνο που έχει παραχθεί στο εργοστάσιο και εκείνο της Ισπανίας αποτελεί «κλώνο» με παραποιημένα έγγραφα.

Ωστόσο ο κ. Σ. Θ. έχει μείνει χωρίς αυτοκίνητο εδώ και δύο εβδομάδες αλλά σύμφωνα με το Ελληνικό Προξενείο στα Σκόπια, με το οποίο επικοινώνησε το Enikonomia, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να παραδοθεί το πολυτελές αυτοκίνητο στον ιδιοκτήτη του.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.