Quantcast
IOM: Αυξάνεται ξανά ο αριθμός μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία - enikonomia.gr
share

IOM: Αυξάνεται ξανά ο αριθμός μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία

δημοσιεύτηκε:

Ο αριθμός των μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία αρχίζει να αυξάνεται ξανά, αποδεικνύοντας πως οι προσπάθειες να κλείσει η διαδρομή δυσχεραίνουν, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση (IOM).

Περίπου 150 άτομα έφτασαν στην Ελλάδα το τελευταίο τριήμερο, πολύ λιγότεροι βέβαια σε σύγκριση με έναν μήνα νωρίτερα, όμως, φαίνεται να υπάρχει μια αύξηση.

«Οι αφίξεις στην Ελλάδα που έφτασαν σχεδόν σε μηδενικό επίπεδο ορισμένες ημέρες αυτού του μήνα, αρχίζουν και πάλι να αυξάνονται» τόνισε ο εκπρόσωπος του IOM, Joel Millman όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «μπορεί να είναι ο καιρός, άλλοι παράγοντες, ακόμη και το ότι οι διακινητές γίνονται πιο εφευρετικοί».

Η Ευρώπη υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία πριν από έναν μήνα προκειμένου να κλείσει η κύρια διαδρομή προς την Ευρώπη για περισσότερους από 1 εκατ. ανθρώπους, οι περισσότεροι εκ των οποίων αναζητούν καλύτερη τύχη λόγω του πολέμου και της φτώχειας στη Μ. Ανατολή, την Ασία και την Αφρική.

Από τον Μάρτιο στο Αιγαίο βρίσκονται πλοία του ΝΑΤΟ, αν και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως οι τουρκικές απαιτήσεις παρακωλύουν την αποστολή.

Περίπου 180.245 μετανάστες και πρόσφυγες εισήλθαν στην Ευρώπη δια θαλάσσης εφέτος με τον κύριο όγκο των 154.227 μεταναστών στην Ελλάδα, ενώ τουλάχιστον 1.232 έχασαν τη ζωή τους.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.