Quantcast
Ηράκλειο: 1.491 νέες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών-Τι πρέπει να γνωρίζουν οι προσληφθέντες - enikonomia.gr
share

Ηράκλειο: 1.491 νέες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών-Τι πρέπει να γνωρίζουν οι προσληφθέντες

δημοσιεύτηκε:

Με 1.491 νέες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ξεκινά η νέα σχολική χρόνια για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου.
Καλύφθηκαν 513 θέσεις γενικής και 373 θέσεις ειδικής αγωγής, 102 θέσεις Ειδικού Βοηθητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης, οι εκπαιδευτικοί αυτοί έρχονται να προστεθούν στους 503 μόνιμους διορισμούς που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του μήνα για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.
Συνολικά διορίστηκαν 1.491 άτομα και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, η κάλυψη όλων των κενών «αναδεικνύει τόσο την ευαισθησία και την υπευθυνότητα της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, αλλά και την πολύ καλή, τεκμηριωμένη προεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου».
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι προσληφθέντες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί
Οι προσληφθέντες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν από το ΥΠΑΙΘ με αποστολή SMS μηνυμάτων, επιπλέον έχουν κληθεί να δηλώσουν ψηφιακά μέσω του ΟΠΣΥΔ, όπου θα είναι αναρτημένα τα κενά, τις σχολικές μονάδες προτίμησής τους, τη Δευτέρα 30/8. Στη συνέχεια, θα ενημερωθούν μέσω νέου γραπτού μηνύματος SMS, για το σχολείο στο οποίο θα τοποθετηθούν.
Οι αναπληρωτές θα πρέπει να μεταβούν εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, δηλαδή από την 1/9/2021 έως και τις 3/9/2021 στη σχολική μονάδα, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για να αναλάβουν υπηρεσία. Η μισθοδοσία ξεκινά από την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας στο σχολείο.
Μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών από τους αναπληρωτές και την ψηφιακή σήμανση ανάληψης υπηρεσίας στο MySchool από τους Διευθυντές, θα πρέπει να εισέλθουν στο anaplirotes.gov.gr της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του κράτους και με τη χρήση των ατομικών τους κωδικών στο taxisnet να συνάψουν ψηφιακή σύμβαση. Η έναρξη προϋπηρεσίας για όλους ξεκινά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, την 1η Σεπτεμβρίου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.