Quantcast
Ιστορική συνεδρίαση Βουλής- Γερουσίας στις Βερσαλλίες μετά το "λουτρό" αίματος - enikonomia.gr
share

Ιστορική συνεδρίαση Βουλής- Γερουσίας στις Βερσαλλίες μετά το “λουτρό” αίματος

δημοσιεύτηκε:

Ιστορική κοινή συνεδρίαση Βουλής και Γερουσίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στις Βερσαλλίες μετά το λουτρό «αίματος» στο οποίο έπνιξαν το Παρίσι οι τρομοκράτες το βράδυ την Παρασκευής, χτυπώντας σε 7 διαφορετικά σημεία και αφήνοντας πίσω τους 129 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Στην ομιλία του ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ τόνισε πως η χώρα του θα συνεχίσει τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, ενώ υποστήριξε πως « η δημοκρατία μας έχει κερδίσει πολύ πιο σοβαρούς αντιπάλους από αυτούς τους δειλούς τρομοκράτες».

«Οι πράξεις που έγιναν το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι και στο γήπεδο Στατ ντε Φρανς είναι πράξεις πολέμου. Οδήγησαν στο θάνατο τουλάχιστον 129 ανθρώπους και πολλούς τραυματίες. Είναι μια επίθεση κατά της χώρας μας, στις αξίες της, στη νεολαία της και στον τρόπο ζωής» σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος. 

Όπως τόνισε η επίθεση έγινε επειδή η Γαλλία είναι η πατρίδα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας. 

Ο κ. Ολάντ ανακοίνωσε στους Γάλλους βουλευτές ότι η Γαλλία θα κλιμακώσει τις επιχειρήσεις της στην Συρία. Η επίθεση της Παρασκευής αποφασίστηκε και σχεδιάστηκε στη Συρία, οργανώθηκε στο Βέλγιο και εκτελέστηκε στην Γαλλία, πρόσθεσε. Σημείωσε ακόμα πως θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και τον Ρώσο ομόλογο του Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας πως πρέπει να δημιουργηθεί ένας μεγάλος συνασπισμός για την Συρία. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.