Quantcast
Ιστορικό ντοκουμέντο-φωτιά για το Σκοπιανό: Οι άγνωστοι διάλογοι στο Προεδρικό - enikonomia.gr
share

Ιστορικό ντοκουμέντο-φωτιά για το Σκοπιανό: Οι άγνωστοι διάλογοι στο Προεδρικό

δημοσιεύτηκε:

Του Βασίλη Σκουρή

«Φωτιά» αναμένεται να ανάψουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στις συνόδους υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή το 1992 για το θέμα των Σκοπίων, όπως προκύπτει από τις ιδιόχειρες σημειώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, που αποκαλύπτει η Realnews.

«Να παλαίψουμε, αλλά να μην πάμε στο χορό του ΖΑΛΟΓΚΟΥ» είπε, μάλιστα, -σύμφωνα με τις σημειώσεις του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ- ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στη -δεύτερη κατά σειρά- σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το Σκοπιανό, τον Απρίλιο του 1992, σύσκεψη κατά την οποία είχε απομακρυνθεί ο υπουργός Εξωτερικών Αντώνης Σαμαράς. Αίσθηση αναμένεται να προκαλέσει η φράση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη «δεν μπόρεσε ο Σαμαράς να επιβάλει τη θέση μας», η τοποθέτηση της τότε προέδρου του Συνασπισμού Μαρίας Δαμανάκη «να θέσουμε το θέμα του ονόματος, ασκώντας έστω και VETO», αλλά και η απάντηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή στις επιθέσεις που έκανε η Αλέκα Παπαρήγα κατά της τότε ΕΟΚ «αλλοίμονο αν φύγουμε από την ΕΟΚ».

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ξεκινά τις σημειώσεις του με την εισαγωγική τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή. «ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ – Διχασμός του λαού σχετικά με τα Σκόπια/ Διεθνείς επιπτώσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά, γεγονός που επιβεβαιώνει τις ανησυχίες που φέρεται να είχε ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το θέμα.

Πατήστε εδώ και εδώ για να διαβάστε όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.