Quantcast
Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση με τους δανειστές - enikonomia.gr
share

Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση με τους δανειστές

δημοσιεύτηκε:

Του Τάσου Δασόπουλου

 

Με την ελπίδα μιας συμφωνίας εντός της ημέρα ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα η διαπραγμάτευση με τους δανειστές με στόχο κατά την αυριανή τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group να έχουμε θετική γνωμοδότηση για την εκταμίευση των 10 + 2 δις ευρώ από την δόση που εγκρίθηκε τον Αύγουστο.

Όλοι αναγνωρίζουν ότι το πιο δύσκολο από τα θέματα που αντιμετωπίζει η τωρινή διαπραγμάτευση είναι η αναθεώρηση του νόμου Κατσέλη και ειδικά τα εισοδηματικά κριτήρια των «κόκκινων» δανειοληπτών που θα μπορούν να εντάσσονται στο νόμο και να προστατεύονται από πλειστηριασμούς.

Περισσότερη σύγκλιση υπάρχει στο θέμα των νέων αλλαγών στην ρύθμιση των 100 δόσεων και ειδικά τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες κάποιος θα απεντάσσεται από την ρύθμιση σε περίπτωση νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Επίσης, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και για τα ισοδύναμα μέτρα που θα πρέπει να υλοποιηθούν ώστε να μην επιβληθεί το ΦΠΑ 23 % στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να λυθεί σύντομα αφού την Δευτέρα 16 του μήνα λήγει και η τελευταία παράταση που δόθηκε από το ΥΠΟΙΚ στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

Ένα ακόμη θέμα της διαπραγμάτευσης είναι και η υλοποίηση των αλλαγών που ψηφίστηκαν με τον πρόσφατο νόμο για τα προαπαιτούμενα μέτρα του μνημονίου για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στν διοίκηση του ΤΧΣ αλλά και το διορισμό και την παύση των μελών των διοικήσεων των συστημικών τραπεζών, μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.