Quantcast
Ξεπαγώνει το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ΄Οίκον» - enikonomia.gr
share

Ξεπαγώνει το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ΄Οίκον»

δημοσιεύτηκε:

Επανεκκίνηση από το νέο έτος για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» με λιγότερα χρήματα από το προηγούμενο αλλά για περισσότερους δικαιούχους.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Ανάπτυξης εισηγείται για το νέο πρόγραμμα να μειωθούν τα ποσοστά επιδοτήσεων του παλαιού ώστε να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα νοικοκυριά.

Με τον τρόπο αυτό θα καταστεί εφικτό να καλυφθούν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης για 45.000 νοικοκυριά (αλλαγή κουφωμάτων, μονώσεις, σκιάσεις κ.λπ.) έναντι μόνο 25.000 σε περίπτωση που τα ποσοστά παραμείνουν τα ίδια.

«Η πρότασή μας έχει σκοπό να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα νοικοκυριά με όσο το δυνατόν πιο δίκαιη κατανομή» όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι έως το τέλος του έτους θα έχουν εξοφληθεί και οι 13.500 δικαιούχοι του προηγούμενου προγράμματος και κατά συνέπεια θα πάρουν τα χρήματά τους και οι επαγγελματίες της οικοδομής, πολλοί εκ των οποίων διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν ακόμη εξοφληθεί.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.