Quantcast
Ξυδάκης: «Ο κόσμος θα "ματώσει" αλλά η χώρα χρειάζεται σταθεροποίηση» - enikonomia.gr
share

Ξυδάκης: «Ο κόσμος θα “ματώσει” αλλά η χώρα χρειάζεται σταθεροποίηση»

δημοσιεύτηκε:

«Τα μέτρα φυσικά και είναι επώδυνα, είναι σκληρά» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού ανέφερε επίσης στον Νίκο Χατζηνιλάου πως: «Τα μέτρα που θα εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση είναι σκληρά και επώδυνα, και αυτό θα συμβεί μέχρι να επικρατήσουν ευνοϊκότερες συνθήκες. Ο κόσμος θα ματώσει, ωστόσο η χώρα χρειάζεται σταθεροποίηση».

Στο ερώτημα του Νίκου Χατζινικολάου εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αθέτησε τις υποσχέσεις του με αυτά που υποστήριζε προεκλογικά , ο κ. Ξυδάκης διευκρίνισε ότι: «Δεν υπερισχύει ο ορθός λόγος, υπάρχει δύναμη πλεύσης σε αυτόν τον πυρήνα. Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση και προσαρμόζουμε τις κινήσεις μας με όσον το δυνατόν λιγότερες απώλειες». 

Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού τόνισε με έμφαση πως: «η χώρα χρειάζεται  διανοητική μετατόπιση, υπέρβαση οπαδισμού και συνολικό σχέδιο. Η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την ανανέωση αυτής της υπόσχεσης αλλά και την ρύθμιση του χρέους της χώρας. Οι δανειστές θα πρέπει να καταλάβουν ότι το χρέος μας δεν βιώσιμο και ότι θα πρέπει να γίνει ποσοτική χαλάρωση όπως υποστηρίζει και ο Ντράγκι. Η ΕΚΤ είχε εξαιρέσει οτιδήποτε και το μόνο που λειτουργεί είναι ο ELA. Η Κεντρική τράπεζα λειτουργεί πολιτικά και όχι τεχνικά. Από ολόκληρο το πακέτο που δόθηκε στην Ελλάδα, μόνο το 10% αφορούν τις ανάγκες της χώρας το υπόλοιπο 90% αφορούσε στην αναχρηματοδότηση του χρέους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυδάκης.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.