Quantcast
Κ. Χατζηδάκης: «Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος τραυμάτισε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας» - enikonomia.gr
share

Κ. Χατζηδάκης: «Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος τραυμάτισε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας»

δημοσιεύτηκε:

«Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος επιβαρύνει το κλίμα, τραυμάτισε την εμπιστοσύνη αλλά  και αύξησε την αξιοπιστία των εταίρων μας», δήλωσε σήμερα ο βουλευτής της Ν.Δ , Κωστής Χατζηδάκης στο Real FM 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι: «Η κυβέρνηση ζήτησε 53,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τους δανειστές, ωστόσο μπορεί να καταλάβει μετά ότι οι ανάγκες είναι πιο μεγάλες και να ζητήσει επιπλέον χρήματα».

Και συνέχισε λέγοντας ότι: «Πρέπει να δούμε τις ρυθμίσεις, το αναπτυξιακό πακέτο το οποίο θα γινόταν στο πλαίσιο του κ. Γιούγκερ, και θα το παίρναμε ούτως ή άλλως. Πρέπει να υπάρξει  μηχανισμός, να έρθουν προτάσεις από τον ιδιωτικό τομέα και από τις τράπεζες προκειμένου να τονωθεί η ελληνική οικονομία».

Στο ερώτημα που τέθηκε εάν η πρόταση έχει υφεσιακό περιεχόμενο, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι: «Το μείζον θέμα είναι να αποφύγουμε τα χειρότερα, η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Τα πράγματα χειροτέρεψαν μέσα σε αυτό το πεντάμηνο και έχουμε χειρότερη συμφωνία. Πρέπει να αποφύγουμε το Grexit. Η συμφωνία αυτή έχει πολλά αρνητικά χαρακτηριστικά, εάν όμως γινόταν  πιο νωρίς θα είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα».

«Όλοι τιμούμε τον κ.Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Χαίρομαι που τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση. Από τον Σεπτέμβριο μιλάμε πάλι για πρόεδρο της ΝΔ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.