Quantcast
Καύσωνας: Τι αναφέρει η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ για τους δημόσιους υπαλλήλους - enikonomia.gr
share

Καύσωνας: Τι αναφέρει η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ για τους δημόσιους υπαλλήλους

δημοσιεύτηκε:

Εγκύκλιο για τις κατηγορίες υπαλλήλων του δημοσίου τομέα που δεν χρειάζεται να προσέλθουν στις εργασίες τους για όσες ημέρες διαρκέσει το κύμα καύσωνα στη χώρα εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών .
Η μη προσέλευση θεωρείται δικαιολογημένη για:
-άτομα με χρόνια καρδιολογικά και αναπνευστικά νοσήματα
-καρκινοπαθείς που κάνουν θεραπεία, άτομα με σοβαρά νευρολογικά νοσήματα, σκλήρυνση κατά πλάκας, επιληψία
-άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, συστηματικό ερυθηματώδη
λύκο, ρευματοειδή αρθρίτιδα
-εγκύους
«Σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού και οι οικείοι προϊστάμενοι λαμβάνοντας υπόψη και τη φύση των καθηκόντων των υπαλλήλων αλλά και τις συνθήκες του τόπου παροχής εργασίας (εσωτερικός ή εξωτερικός χώρος, κλιματισμός κ.ά) μπορούν επίσης να επιτρέπουν την πρόωρη αποχώρηση των υπαλλήλων εφόσον κρίνουν ότι υφίσταται θέμα υγείας και ασφάλειας λόγω των ειδικών συνθηκών καύσωνα. Σε κάθε περίπτωση, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι φορείς του Δημοσίου οφείλουν να παρέχουν αδιαλείπτως τις υπηρεσίες τους στους πολίτες και να μεριμνούν για την εύρυθμη λειτουργία τους», σημειώνεται στην εγκύκλιο.
«Οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού παρακαλούνται να κοινοποιήσουν την παρούσα εγκύκλιο, με κάθε πρόσφορο τρόπο, στους υπαλλήλους και σε όλους τους φορείς που υπάγονται ή εποπτεύονται από αυτούς. Επιπλέον, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις παρακαλούνται να κοινοποιήσουν άμεσα την παρούσα εγκύκλιο στους ΟΤΑ α’ και β΄ βαθμού αρμοδιότητάς τους. Η παρούσα εγκύκλιος έχει αναρτηθεί κεντρικά στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, www.ypes.gr, καθώς και στη διαδρομή “Ανθρώπινο Δυναμικό Δημοσίου Τομέα – Ανθρώπινο Δυναμικό», προστίθεται.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.