Quantcast
Και οι οδοντίατροι απεργούν την Πέμπτη - enikonomia.gr
share

Και οι οδοντίατροι απεργούν την Πέμπτη

δημοσιεύτηκε:

Αντιδρώντας οι οδοντίατροι στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό συμμετέχουν στην Πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου.

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, αναφέρει: Τραγική οπισθοδρόμηση παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια, η παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών στην Ελλάδα με την απουσία της πολιτείας και του κράτους πρόνοιας στη στοματική υγεία έχει ξεπεράσει πλέον κάθε προηγούμενο.

Οι περισσότεροι δείκτες στοματικής υγείας κατατάσσουν την Ελλάδα στις χαμηλότερες θέσεις της Ευρώπης. Το ποσοστό των 16χρονων ή μεγαλύτερων που δεν ικανοποιούν τις ανάγκες στοματικής υγιεινής ήταν το 2013 στο 10,6%, σε σύγκριση με το 7,6% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Και ενώ τα πράγματα βαίνουν προς το χειρότερο λόγω και της διαρροής του επιστημονικού δυναμικού που συνεχίζεται, η κυβέρνηση, με το πρόσχημα των Μνημονίων, ετοιμάζεται να πλήξει ακόμα μία φορά την κοινωνική ασφάλιση.

Όπως υποστηρίζει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, η παντελής έλλειψη στοιχειώδους οδοντιατρικής ασφαλιστικής κάλυψης σε συνδυασμό με την κατεδάφιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης αλλά και την υπέρμετρη  φορολόγηση των επιστημόνων οδοντιάτρων, δημιουργούν συνθήκες κοινωνικής και επαγγελματικής ασφυξίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΟΟ καλεί τους 52 Οδοντιατρικούς Συλλόγους και τους 13.500 Οδοντιάτρους, που είναι μέλη τους να συμμετέχουν στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου 2015.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.