Quantcast
«Και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα…» - enikonomia.gr
share

«Και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα…»

δημοσιεύτηκε:

«Αν η  Ελλάδα μείνει στο ευρώ, δεν θα υπάρξει μόνο τρίτο πακέτο διάσωσης, αλλά και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο και ακόμη περισσότερα», γράφει σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild», το οποίο φέρει τον τίτλο: «Επιτέλους, ένας πολιτικός που δεν μας  περνάει για ηλίθιους». Οι δηλώσεις περί νέων πακέτων διάσωσης για την Ελλάδα ανήκουν στον τριαντάχρονο Mark Hauptmann του CDU, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα ξεκαθάρισε:

«Πρέπει να το καταστήσουμε σαφές στους πολίτες: Η Ελλάδα θα παραμένει στη ζώνη του ευρώ και  θα υπάρξει όχι μόνο ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, αλλά και ένα τέταρτο, ένα πέμπτο ή ακόμη περισσότερα». Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς μπορεί η Γερμανία να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίας χωρίς την παροχή πρόσθετης οικονομικής βοήθειας, σημείωσε:

«Η Ελλάδα έχει σήμερα 320 δισεκατομμύρια ευρώ χρέος, έχει ανάγκη από νέα χρηματοδότηση. Η οικονομία συρρικνώνεται (από το 2009 μέχρι σήμερα κατά 25%), η ανεργία είναι στο 26 τοις εκατό! Η Ευρώπη δεν έχει κάνει «τα μαθήματά της» για  την Ελλάδα. Εξακολουθεί να μην υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο μεταρρύθμισης και το one-man show με την περιοδεία του Τσίπρα σε όλη την Ευρώπη συνεχίζεται».

Και κατέληξε: «Πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ πολλών άλλων πακέτων βοήθειας για την Ελλάδα και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Δεν υπάρχει έξοδος από το ευρώ χωρίς κόστος».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.