Quantcast
Καιρός: Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες – Η πρόγνωση για την Τσικνοπέμπτη - enikonomia.gr
share

Καιρός: Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες – Η πρόγνωση για την Τσικνοπέμπτη

δημοσιεύτηκε:

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Συνεχίζεται η πρόσκαιρη επιδείνωση έως τις μεσημβρινές ώρες σήμερα λόγω διέλευσης μετωπικής επιφάνειας με κίνηση ανατολική και κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικά τα ισχυρά φαινόμενα:

  • Συνεχίζονται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και θα επηρεάσουν και την ανατολική Μακεδονία έως το μεσημέρι της Τρίτης (05-03-2024).
  • Από τις πρώτες πρωινές ώρες έως το μεσημέρι της Τρίτης (05-03-2024) θα επηρεάσουν την Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
  • Από το πρωί έως το βράδυ της Τρίτης (05-03-2024) θα επηρεάσουν κατά διαστήματα τα Δωδεκάνησα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση του εκτάκτου δελτίου θα γίνεται καθημερινά ανά δωδεκάωρο.

Επιμένει ο άστατος καιρός – Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Για χαμηλό βαρομετρικό οργανωμένο και με βάθος με αποτέλεσμα να επιμένουν οι ασταθείς μάζες και έως εκ τούτου και ο άστατος καιρός σήμερα. Κατά τόπους θα υπάρχουν νεφώσεις και μπόρες.

Το μέτωπο καταιγίδων πέρασε από την Αττική το πρωί όμως, το μεσημέρι ο καιρός «κλείνει» ξανά και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν βροχές.

Την Τετάρτη και την Τσικνοπέμπτη άστατος θα είναι ο καιρός και ειδικά το μεσημέρι και το βράδυ της Πέμπτης.

Παρασκευή και Σάββατο πέφτει η θερμοκρασία, καθώς θα φυσάει βοριάς και θα χιονίσει στα ορεινά.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη (06/03)

Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα νότια πελάγη 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη (07/03)

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Στερεά, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και σταδιακά στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία στα νότια θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια θα γίνουν βορειοανατολικοί και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή (08/03)

Σε όλη τη χώρα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές και κυρίως στη δυτική και την ανατολική νησιωτική χώρα καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια πελάγη δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο (09/03)

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών έως το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με βαθμιαία αύξηση νεφώσεων στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.