Quantcast
Καιρός: Ζέστη, αφρικανική σκόνη και νοτιάδες έως την Τρίτη - Οι θερμοκρασίες σε 5 πόλεις - enikonomia.gr
share

Καιρός: Ζέστη, αφρικανική σκόνη και νοτιάδες έως την Τρίτη – Οι θερμοκρασίες σε 5 πόλεις

δημοσιεύτηκε:

Καιρός με υψηλές θερμοκρασίες από σήμερα, Κυριακή έως και την Τρίτη 2 Απριλίου. Ζέστη, αφρικανική σκόνη και νοτιάδες θα συνθέσουν ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ» και ο καιρός θα θυμίζει καλοκαίρι.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του στο Facebook «από την Κυριακή 31 Μαρτίου έως και την Τρίτη 2 Απριλίου αναμένεται μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Βόρεια Αφρική που θα ανεβάσει τον υδράργυρο κατά 12-14°C παραπάνω σε σχέση με τη μέση θερμοκρασιακή τιμή για την εποχή, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι επόμενες ημέρες θα θυμίζουν προχωρημένη άνοιξη».

Πού θα φτάσει η θερμοκρασία -στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας– το προσεχές τριήμερο και πού θα συνοδεύεται και από μεταφορά αφρικανικής σκόνης η οποία θα προκαλέσει και θολούρα στην ατμόσφαιρα;

Ο Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του στο Facebook, σύμφωνα με το enikos.gr, δίνει ενδεικτικά τις τιμές:

Κυριακή 31 Μαρτίου

Αθήνα : 25-26°C

Θεσσαλονίκη : 24°C

Πάτρα : 24°C

Ηράκλειο : 25-26°C

Λάρισα : 28°C

Δευτέρα 1 Απριλίου

Αθήνα : 27-28°C

Θεσσαλονίκη : 25°C

Πάτρα : 25-26°C

Ηράκλειο : 25-26°C

Λάρισα : 29-30°C

Τρίτη 2 Απριλίου

Αθήνα : 28-29°C

Θεσσαλονίκη : 24-25°C

Πάτρα : 23°C

Ηράκλειο : 27-28°C (στα Χανιά τοπικά 29-30°C)

Λάρισα : 28°C

Σε ποιες περιοχές θα ανέβει περισσότερο η θερμοκρασία

Κυριακή 31 Μαρτίου

Τοπικά στα πεδινά της Βοιωτίας & Φθιώτιδας : 29-30°C

Δευτέρα 1 Απριλίου

Τοπικά στα πεδινά της Βοιωτίας & Φθιώτιδας αλλά και στο εσωτερικό της Ρόδου : 30-31°C (στις περιοχές αυτές ίσως ακόμα πιο τοπικά και 32°C)

Τρίτη 2 Απριλίου

Τοπικά στα πεδινά της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της κεντρικής Εύβοιας αλλά και στο εσωτερικό της Ρόδου : 30-31°C (στις περιοχές αυτές, ίσως ακόμα πιο τοπικά και 32°C)

Τετάρτη 3 Απριλίου

Μόνο στο εσωτερικό της Ρόδου : 30-31°C

Προσοχή: Σημειώνεται ότι λόγω της αφρικανικής σκόνης αλλά και των κατά περιόδους νεφώσεων που θα μειώσουν την ακτινοβολία, ίσως οι μέγιστες σε τοπικό επίπεδο διαφοροποιηθούν ελάχιστα και δεν αποκτήσουν παντού αυτές τις τιμές, αναφέρει ο κ. Καλλιάνος.

Πρόγνωση για την Δευτέρα 01-04-2024

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα του Αιγαίου, όπου τις πρωινές και βραδινές ώρες είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης με μικρές συγκεντρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 στα πελάγη τοπικά 6 και στο βόρειο Ιόνιο από το απόγευμα πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα νησιά και τα παραθαλάσσια τους 24 με 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 29 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη 02-04-2024

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βορειοδυτικά όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης με μικρές συγκεντρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία παρόλο που θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη 03-04-2024

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 04-04-2024

Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.