share

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Έτσι θα λειτουργήσουν σήμερα σχολεία, καταστήματα και φαρμακεία

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτά θα είναι σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου τα εμπορικά καταστήματα στη βόρεια, στη βορειοδυτική αλλά και στη βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας εν μέσω κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» από τις 11 το πρωί.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της  Γενικής  Γραμματείας  Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  σε ολόκληρη τη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, ιδίως σε Φυλή, Άνω Λιόσια, Πετρούπολη, Μεταμόρφωση, Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Ανθούσα, Γέρακα, Παιανία, Παλλήνη, Γλυκά Νερά, Σπάτα, Κορωπί, Μαρκόπουλο και Πικέρμι τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 από ώρα 11.00 π.μ., λόγω παγετού.

Φαρμακεία, πρατήρια βενζίνης και delivery: Πώς θα λειτουργήσουν

Από τα ως άνω καταστήματα εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης. Παράλληλα, επισημαίνεται πως σήμερα απαγορεύεται  η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι τις 11.00 π.μ Επίσης, απαγορεύεται η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι τις 11.00 π.μ.

Τηλεργασία: Τι ισχύει σήμερα

Δεν εφαρμόζεται σήμερα το καθεστώς της τηλεργασίας στις υπηρεσίες του Δημοσίου, καθώς οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν κανονικά στην εργασία τους στις 10 π.μ. ανεξαρτήτως ωραρίου εργασίας. Το παραπάνω ισχύει και για την Περιφέρεια Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας λόγω της εξέλιξης της κακοκαιρίας « Μπάρμπαρα».

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εσωτερικών ,«προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, διευκρινίζεται εκ νέου ότι τυχόν ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί στο διάστημα προγενέστερο της έκτακτης έναρξης λειτουργίας της Υπηρεσίας  στις 7/2/2023, στις 10 π.μ., δεν θα πραγματοποιηθούν και οι δημόσιες υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους ενδιαφερομένους πολίτες σχετικά και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού».

«Τέλος, επαναλαμβάνεται ότι τα ως άνω δεν τυγχάνουν εφαρμογής σε εκείνους τους υπαλλήλους τα καθήκοντα των οποίων συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για τους υπαλλήλους αυτούς, αρμόδιοι να παρέχουν οδηγίες είναι οι επικεφαλής των υπηρεσιών αιχμής, στην οποία ανήκουν οργανικά, ιδίως αρμόδιος επικεφαλής των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, νοσηλευτικών ιδρυμάτων κλπ»,  προστίθεται σε σχετική ανακοίνωσή .

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά σήμερα

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία:

 • Στην Ανατολική Αττική εκτός των Δήμων Λαυρεωτικής και Βούλας -Βάρης- Βουλιαγμένης όπου θα λειτουργήσουν κανονικά.  Ωστόσο κανονικά θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε Παιανία, Κορωπί και Σαρωνικό.
 • Στην Δυτική Αττική θα είναι κλειστά εκτός του Δήμου Μεγαρέων όπου θα λειτουργήσουν κανονικά.
 • Στον Βόρεια Τομέα Αθηνών  θα είναι κλειστά στους δήμους Αγίας Παρασκευής, Παπάγου Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης -Ψυχικού, Μεταμόρφωσης, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Βριλήσσιων, Πεύκης -Λυκόβρυσης, Ηρακλείου.
 • Στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών θα είναι κλειστά  τα σχολεία των δήμων Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Ηλιούπολης. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους λειτουργούν κανονικά.
 • Στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Περάματος.
 • Από το δήμο Κερατσινίου λειτουργούν όλα εκτός από τα δημοτικά 3ο/6ο/12ο/23ο, τα γυμνάσια 1ο/2ο/4ο και το Ειδικό αλλά και τα λύκεια 1ο/2ο/3ο και το ΕΠΑΛ. όπου θα  παραμείνουν κλειστά.
 • Ανοιχτά θα είναι στο δήμο Κορυδαλλού τα σχολεία εκτός από τα δημοτικά 9ο/10ο/5ο/12ο, το νηπιαγωγείο 3ο/7ο/8ο/18ο/19ο/21ο και το γυμνάσιο 4ο/5ο

ΔΥΤΙΚΟΣ  ΤΟΜΕΑΣ

Θα λειτουργήσουν όλα κανονικά στον δυτικό τομέα.

Α)  Στο δήμο Χαϊδαρίου θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

 • Όλα στην περιοχή του Δάσους
 • Όλα στην περιοχή του Δαφνιού
 • 1ο Λύκειο
 • 1ο Γυμνάσιο

Β) Στο δήμο Πετρούπολης θα λειτουργήσουν όλα εκτός από το νηπιαγωγείο 1ο/2ο/6ο/7ο/12ο/15ο/16ο/17ο /17ο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ, το δημοτικό 1ο/4ο/7ο/8ο/9ο, το  γυμνάσιο 4ο/6ο και το  Γενικό λύκειο 3ο που θα είναι κλειστά.

Στο ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ και στα ΝΗΣΙΑ θα λειτουργήσουν όλα κανονικά.

Στις παραπάνω περιοχές που θα είναι κλειστά τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν και  οι λαϊκές αγορές.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία στους δήμους Φλώρινας, Κοζάνης και Αμυνταίου, ωστόσο οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν και στους τρεις δήμους κανονικά.

Ωστόσο στις 9 π.μ θα χτυπήσει το κουδούνι στα σχολεία σε αρκετούς δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, όπως στον δήμο Βελβεντού Κοζάνης και στον δήμο Δεσκάτης Γρεβενών, στις 9.15πμ θα ανοίξουν τα σχολεία στους δήμους Καστοριάς και Γρεβενών, ενώ στις 10 π.μ θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Εορδαίας.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία:

 • στον Δήμο Δυτικής στη Μυτιλήνη
 • στην Εύβοια
 • στην στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου και του Δήμου Αμαρίου της Κρήτης
 • στη Βιάννο.
 • στον δήμο Κισσάμου.
 • στη Φθιώτιδα
 • στη Σάμο
 • στη Σαμοθράκη

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.