Quantcast
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Έτσι θα λειτουργήσουν Δημόσιο και ιδιωτικός τομέας τη Δευτέρα - Ποια σχολεία θα είναι κλειστά, τι ισχύει για τα καταστήματα - enikonomia.gr
share

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Έτσι θα λειτουργήσουν Δημόσιο και ιδιωτικός τομέας τη Δευτέρα – Ποια σχολεία θα είναι κλειστά, τι ισχύει για τα καταστήματα

δημοσιεύτηκε:

Σε κλοιό χιoνιά μεγάλο μέρος της χώρας, με την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» να πλήττει κυρίως την Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια και τη Φθιώτιδα.

Στις 10 το πρωί θα ανοίξουν τη Δευτέρα οι δημόσιες υπηρεσίες λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής.  Η απόφαση αφορά στους υπαλλήλους που δεν μπορούν να παράσχουν εργασία εξ αποστάσεως και δεν κάνουν χρήση άδειας.

Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, διευκρινίζεται ότι τυχόν ραντεβού με Δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί πριν από τις 10 π.μ., δεν θα πραγματοποιηθούν και οι δημόσιες υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους ενδιαφερομένους πολίτες σχετικά και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού.

Τα ως άνω δεν τυγχάνουν εφαρμογής σε εκείνους τους υπαλλήλους τα καθήκοντα των οποίων συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για τους υπαλλήλους αυτούς, αρμόδιοι να παρέχουν οδηγίες για τον τρόπο παροχής εργασίας είναι οι επικεφαλής των υπηρεσιών αιχμής, στην οποία ανήκουν οργανικά, ιδίως αρμόδιος επικεφαλής των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, νοσηλευτικών ιδρυμάτων κλπ.

«1. Σε περιπτώσεις όπου, με βάση τη φύση των καθηκόντων των εργαζομένων είναι δυνατή η εξ αποστάσεως παροχή εργασίας συνιστάται, και προκειμένου να προστατευθούν οι εργαζόμενοι από τις επιπτώσεις των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η παροχή εργασίας εξ αποστάσεως κατά τρόπο που να μην διαταράσσει, κατά το δυνατόν, την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών του Δημοσίου.
Η παρασχεθείσα εξ αποστάσεως εργασία βεβαιώνεται από τον προϊστάμενο της οργανικής μονάδας, όπου υπηρετεί ο υπάλληλος, προς την αρμόδια υπηρεσία προσωπικού.
2. Δεδομένου ότι αφενός στην οικεία νομοθεσία δεν περιλαμβάνονται διατάξεις για χορήγηση ειδικής άδειας λόγω αδυναμίας προσέλευσης των εργαζομένων στην εργασία τους που οφείλεται σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και αφετέρου δεν έχει εκδοθεί από τους αρμόδιους φορείς για την πολιτική προστασία απόφαση για την αναστολή, ολικώς ή μερικώς, της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, οι εργαζόμενοι που δεν δύνανται λόγω της φύσης των καθηκόντων τους να παρέχουν εργασία εξ αποστάσεως ή δεν είναι δυνατή η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας για τους υπαλλήλους των οποίων η φύση των καθηκόντων επιτρέπει την εξ αποστάσεως εργασία, αλλά μεσολαβούντος του Σαββατοκύριακου, δεν είναι δυνατή τη Δευτέρα, 6/2/2022 η παροχή αυτής λόγω μη προετοιμασίας των υπαλλήλων για παροχή εξ αποστάσεως εργασίας, θα πρέπει να δικαιολογήσουν την ενδεχόμενη απουσία τους από την εργασία με άδεια που θα χορηγηθεί με βάση τις κείμενες για κάθε κατηγορία προσωπικού διατάξεις.
3. Εναλλακτικά, οι υπάλληλοι της περίπτωσης 2, συνιστάται εντόνως να μετακινηθούν προς τον τόπο εργασίας τους με όρους ασφάλειας, ήτοι ακόμα και σε ώρα προσέλευσης αργότερα από την καθορισμένη, χωρίς οιαδήποτε δυσμενή συνέπεια, οπότε και για λόγους ανωτέρας βίας η καθυστερημένη προσέλευσή τους είναι δικαιολογημένη», ανέφερε η εγκύκλιος που είχε εκδώσει νωρίτερα το ΥΠΕΣ.

Ιδιωτικός τομέας

Ισχυρή σύσταση για εφαρμογή τηλεργασίας έχει απευθύνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπου αυτό είναι εφικτό.  «Απαιτείται λοιπόν μεγάλη προσοχή, ιδίως από όσους χρειαστεί να μετακινηθούν. Γι’ αυτό και απευθύνεται ισχυρή σύσταση προς τον ιδιωτικό τομέα. Να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους των οποίων απαιτείται η φυσική παρουσία να προσέλθουν στις εργασίες τους μετά τις 10 το πρωί» είπε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός στην έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας:

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και για όλες τις περιοχές όπου ισχύουν οι συστάσεις της, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρει τα ακόλουθα:

Στο πλαίσιο των μέτρων για την εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών απευθύνει ισχυρή σύσταση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τηλεργασία αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Επιπροσθέτως, καθώς το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη, το Υπουργείο υπενθυμίζει την υποχρέωση των εργοδοτών να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους και να μεριμνούν ώστε -με βάση την κείμενη νομοθεσία- να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Στην προκειμένη περίπτωση οφείλουν να λάβουν ιδιαίτερη μέριμνα για όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε εξωτερικούς χώρους. Οι όποιες καταγγελίες γίνουν στην Επιθεώρηση Εργασίας για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων θα εξετάζονται αμέσως με την απαιτούμενη προσοχή και αυστηρότητα.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι σε περιπτώσεις, όπως η τωρινή κακοκαιρία, εφαρμόζονται παγίως τα ακόλουθα:

1. Όταν η επιχείρηση λειτουργεί κανονικά και κάποιος εργαζόμενος δεν κατορθώσει να μεταβεί στην εργασία του, παρά την καταβληθείσα από μέρους του προσπάθεια, λόγω ανωτέρας βίας, του οφείλεται ο μισθός της ημέρας εκείνης.

2. Εφόσον επιχειρήσεις απασχολούν εργαζομένους σε εξωτερικές θέσεις εργασίας, αυτές πρέπει να διευθετούνται κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι εργαζόμενοι να προστατεύονται από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας στην περίπτωση εργαζομένων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (π.χ. καρδιοπαθείς).

3. Στην περίπτωση τεχνικών και οικοδομικών έργων, καθώς και των εργασιών  στα λιμάνια, οι εργασίες  διακόπτονται όταν παρεμποδίζονται άμεσα από τις καιρικές συνθήκες και επαναλαμβάνονται μετά την αποκατάσταση ασφαλών συνθηκών εργασίας. Σε κάθε περίπτωση, απαγορεύεται η  εγκατάσταση ή χρήση ανυψωτικών μηχανημάτων σε καιρικές συνθήκες που είναι δυνατό να θέσουν σε κίνδυνο την ευστάθειά τους, ενώ πρέπει να επανελέγχονται από τον επιβλέποντα μηχανικό αντιστηρίξεις, εκσκαφές κ.λπ. πριν από την επανάληψη εργασιών που διακόπηκαν λόγω παγετού.

4. Τέλος, όσον αφορά στις επιχειρήσεις-εργοδότες (συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών πλατφορμών), που απασχολούν εργαζόμενους διανομείς, τόσο στο χώρο της εστίασης όσο και σε άλλες δραστηριότητες μεταφορών/διανομής αντικειμένων με δίτροχα οχήματα, τονίζεται ότι οι εργοδότες οφείλουν αν δεν το έχουν ήδη κάνει, να εφοδιάσουν άμεσα τους διανομείς με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχή στολή προστασίας κλπ.) Πέραν της παροχής του αναγκαίου εξοπλισμού ατομικής προστασίας, οι εργοδότες οφείλουν επίσης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, να προβούν και στην άμεση παύση εργασιών σε περίπτωση επικράτησης ακραίων καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση, παγετός), καθώς προέχει η προστασία των εργαζομένων διανομέων.

Ειδικά για τις περιοχές της βόρεια και βορειοανατολική Αττικής οι παραπάνω συστάσεις ισχύουν σε συνδυασμό με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα σε βορειοανατολική Αττική και βόρεια προάστια

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 τα εμπορικά καταστήματα σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας,  ιδίως σε Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Γέρακα, Παλλήνη, Σπάτα, Κορωπί και Μαρκόπουλο λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που αναμένονται, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση της η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Tι ισχύει για φαρμακεία και σούπερ μάρκετ

«Αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023: τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και supermarket, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα», σημειώνει το υπουργείο.

Λαϊκές αγορές

Κλειστές θα είναι τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου οι λαϊκές αγορές σε όλους τους δήμους της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα”.

Aυτό προκύπτει ύστερα από σχετική απόφαση που έλαβε η Περιφέρεια της Αττικής. «Με στόχο την προστασία των Πωλητών Λαϊκών Αγορών αλλά και των καταναλωτών και με αφορμή τις μετεωρολογικές προβλέψεις για ραγδαία επιδείνωση των καιρικών φαινομένων το επόμενο 24ωρο, με απόφαση της Περιφέρειας και κατόπιν σχετικής σύστασης από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, κλειστές θα είναι αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, οι Λαϊκές Αγορές σε όλους τους Δήμους της Αττικής » σημειώνεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας της Αττικής.

«Με νεότερη ανακοίνωση και αφού αξιολογηθούν τα νέα μετεωρολογικά δεδομένα, θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών στην Αττική, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου » προστίθεται.

Delivery – Courier

Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, απαγορεύεται από ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές. Παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στα καταστήματα που θα παραμείνουν κατ’ εξαίρεση ανοικτά με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Κλειστά τα δικαστήρια

Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, αναστέλλεται λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για το χρονικό διάστημα της 6ης και 7ης Φεβρουαρίου 2023 η λειτουργία όλων των Δικαστηρίων της Περιφέρειας Αττικής (Αθηνών- Πειραιώς) και των Περιφερειακών Ενοτήτων Βοιωτίας (Θηβών- Λιβαδειά) και Ευβοίας (Χαλκίδας) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Κλειστά σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής. Κλειστοί και οι παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί της Αττικής.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία σε όλη την περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας λόγω της κακοκαιρίας μετά από απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, Ηλία Σανίδα. Οι εκπαιδευτικές μονάδες όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστές Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Φεβρουαρίου.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία σε όλη την περιφερειακή ενότητα Εύβοιας λόγω της κακοκαιρίας μετά από απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Κελαϊδίτη. Οι εκπαιδευτικές μονάδες όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστές τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου.

Στη Βοιωτία, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Φλώρινα Πρέσπα και Αμύνταιο στη Δυτική Μακεδονία, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Από την πλευρά του, ο δήμος Εορδαίας στη Δυτική Μακεδονίας, ανακοίνωσε ότι λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας περί πολύ ισχυρού ολικού παγετού και των σφοδρών ανέμων, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Μία ώρα αργότερα έναντι του κανονικού, δηλαδή στις 9.15 το πρωί, θα ξεκινήσουν αύριο τα μαθήματα στα σχολεία του δήμου Καστοριάς, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου της περιοχής.

Κλειστά θα είναι τη Δευτέρα όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Βόλου, λόγω της ολοήμερης χιονόπτωσης και του παγετού που αναμένεται να επικρατήσει τις πρωινές ώρες, με απόφαση του δημάρχου στην περιοχή και με στόχο να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για πλήρη και ασφαλή καθαρισμό των σχολείων.

Στην υπόλοιπη Μαγνησία κλειστά θα μείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις περιφέρειες των Δήμων Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και Αλμυρού λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης στις περιοχές τους, με αποφάσεις των τοπικών δημοτικών Αρχών.

Στην Αχαΐα, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, τα σχολεία του δήμου Καλαβρύτων δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα.

Στην Αργολίδα, λόγω του χιονιά που πλήττει έντονα τις ορεινές περιοχές του Δήμου Άργους Μυκηνών, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, θα παραμείνουν κλειστές για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού οι παρακάτω σχολικές μονάδες:

  • Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Σκοτεινής 
  • Δημοτικό, Νηπιαγωγείο και βρεφονηπιακός Λιμνών
  • Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Λυρκείας
  • Μουσικό και Καλλιτεχνικό Σχολείο Προσύμνης

Με απόφαση των δυο Δημάρχων της Λέσβου, κλειστά θα είναι τη Δευτέρα, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί.

Κλειστά την Δευτέρα τα σχολεία στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες.

Κρήτη

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την απόφαση της αντιδημάρχου Παιδείας, τα σχολεία του δήμου Ηρακλείου εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Την ίδια απόφαση ανακοίνωσε νωρίτερα ο δήμος Μαλεβιζίου, ο δήμος Μινώα Πεδιάδος και ο δήμος Χερσονήσου.

Κλειστά θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Γόρτυνα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα». Το ίδιο ισχύει για τον δήμο Φαιστού και τον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων.  

Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Στον δήμο Χανίων αναστέλλεται η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και Νηπιαγωγείου Κεραμειών, για τις 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή των Κεραμειών και δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ο δήμος Καντάνου Σελίνου με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι λόγω της κακοκαιρίας αναστέλλεται η λειτουργία της όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκειο Παλαιόχωρας και ΕΠΑΛ Καντάνου), καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου.  Ο Δήμος Κισάμου, ανακοίνωσε ότι με απόφαση του Δημάρχου, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, η λειτουργία του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Έλους, αναστέλλεται λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Δήμος Πλατανιά ενημέρωσε ότι λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών εξαιτίας της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα “, για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Σκινέ Φουρνέ θα παραμείνουν κλειστά.  Στον Δήμο Σφακίων λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, αποφασίστηκε ότι για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ασκύφου θα είναι κλειστό. Επίσης το Γυμνάσιο και Λύκειο Χ.Σφακίων.

Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου

Ο Δήμος Ανωγείων ενημέρωσε ότι τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 όλες οι σχολικές μονάδες και ο παιδικός σταθμός θα παραμείνουν κλειστά λόγω του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών.  Κλειστά θα παραμείνουν την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου.

Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

Ο Δήμος Οροπεδίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ανακοίνωσε ότι θα παραμείνουν κλειστά οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο δήμο, ενώ δεν θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί. Τέλος,  σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αγίου Νικολάου, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, κλειστό θα παραμείνει το Μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Κρούστα. Τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου, μέχρι νεοτέρας, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα μείνουν κλειστά την Δευτέρα

Τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στα σχολεία που θα μείνουν κλειστά, την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Συγκεκριμένα, το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοίνωσε: «Αύριο, Δευτέρα 06.02.2023, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση. Έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων να μεριμνήσουν ώστε να αποσταλούν εντός της ημέρας στους μαθητές και τις μαθήτριες οι σχετικοί σύνδεσμοι σύνδεσης καθώς και τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν την αυριανή ημέρα».

Αναβάλλονται οι εξετάσεις στα Πανεπιστήμια της Αττικής

Η ανακοίνωση του ΕΚΠΑ

Σε αναβολή των εξετάσεων που ήταν προγραμματισμένες για τη Δευτέρα προχώρησαν τα Πανεπιστήμια της Αττικής έπειτα από σχετικές αποφάσεις των Πρυτάνεων, λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα που πλήττει τη χώρα.

«Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών για αύριο Δευτέρα 6/2:

  • Αναβάλλονται οι εξετάσεις των φοιτητών σε όλα τα Τμήματα και τις Σχολές του ΕΚΠΑ.
  • Για τα Τμήματα και τις Σχολές με έδρα στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και στο συγκρότημα Ευρίπου, αναστέλλονται όλες οι δραστηριότητες που απαιτούν φυσική παρουσία.

Η λειτουργία του Πανεπιστημίου για τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας θα καθοριστεί με νεότερη ανακοίνωση, αν αυτό χρειαστεί, ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και την κατάσταση που θα διαμορφωθεί.

Θάνος Δημόπουλος

Πρύτανης ΕΚΠΑ».

Η ανακοίνωση του ΟΠΑ

«Λόγω των δυσχερών καιρικών συνθηκών αναβάλλεται κάθε είδους δια ζώσης εκπαιδευτική δραστηριότητα για τα προπτυχιακά και τα μεταπτυχιακά προγράμματα αύριο, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023.

Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για τη μετάθεση των προπτυχιακών μαθημάτων των οποίων οι εξετάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν».

Η ανακοίνωση του ΠΑΔΑ

«Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που προβλέπεται να επικρατήσουν τις επόμενες ώρες, ανακοινώνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι διοικητικές και εκπαιδευτικές διαδικασίες με φυσική παρουσία τη Δευτέρα 06/02/2023.

Η εξέταση των μαθημάτων Α ́ και Β ́ κύκλου σπουδών που θα αναβληθούν θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη των οικείων Τμημάτων έως τις 17/02/2023.

Το τμήμα Πρωτοκόλλου, Διεκπεραίωσης και Αρχείου, θα λειτουργήσει ηλεκτρονικά, email: [email protected]».

Η ανακοίνωση του Παντείου

«Αναβάλλονται όλες οι εξετάσεις που είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν δια ζώσης αύριο ΔΕΥΤΕΡΑ 6 Φεβρουαρίου.

Κανονικά θα διεξαχθούν οι εξ αποστάσεως εξετάσεις.

Οι αναβληθείσες εξετάσεις μεταφέρονται για τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου με το ίδιο πρόγραμμα.

Οι διοικητικές υπηρεσίες και η Βιβλιοθήκη του Παντείου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση για τις εξετάσεις που είναι προγραμματισμένες για την ΤΡΙΤΗ 7 Φεβρουαρίου».

Η ανακοίνωση του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου

«Αναστέλλονται για αύριο οι εξετάσεις των φοιτητών».

Η ανακοίνωση του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου

«Οι εξετάσεις αναβάλλονται για αύριο ή γίνονται εξ αποστάσεως, όπου είναι εφικτό.

Για το διοικητικό προσωπικό το οποίο αδυνατεί να προσέλθει στο Πανεπιστήμιο εφαρμόζεται η τηλεργασία».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.