Quantcast
Καλοκαιρινός ο καιρός την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου – Θερμοκρασίες έως 29 βαθμούς Κελσίου - enikonomia.gr
share

Καλοκαιρινός ο καιρός την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου – Θερμοκρασίες έως 29 βαθμούς Κελσίου

δημοσιεύτηκε:

Τελευταία Κυριακή, σήμερα, του Οκτωβρίου και ο καιρός θα παραμείνει με διάθεση… καλοκαιρινή. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, σε ορισμένες περιοχές της χώρας ο “υδράργυρος” θα φτάσει ακόμη και τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 23 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 27, στην Ήπειρο από 3 έως 29 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 25, και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 23 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, και πιθανόν πρόσκαιρα στις Βόρειες Κυκλάδες και στα ανατολικά τμήματα της Κρήτης θυελλώδεις 8 μποφόρ. Ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν πρόσκαιρα σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 15 έως 26 βαθμούς.

Ηλιοφάνεια και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, θα επικρατήσουν στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.