Quantcast
Καμμένος: «Έχω την αίσθηση σήμερα το βράδυ θα έχουμε συμφωνία» - enikonomia.gr
share

Καμμένος: «Έχω την αίσθηση σήμερα το βράδυ θα έχουμε συμφωνία»

δημοσιεύτηκε:

«Έχω την αίσθηση ότι θα τελειώσει σήμερα το βράδυ η συμφωνία», δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος  Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργός Εθνικής  Άμυνας, Πάνος Καμμένος στο Real Fm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι: «Οι προτάσεις του κ. Γιούνγκερ που αποτελούν πέντε σημεία με κόκκινες γραμμές πρέπει να συμφωνηθούν. Η πρόταση δεν αγγίζει τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ  και δεν μετριούνται όλα σε δις».

Και συνέχισε λέγοντας ότι: «Το βασικό πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν να υπάρξει από  την ελληνική πλευρά συγκεκριμένο χρονικό διάγραμμα για  να πραγματοποιηθούν κάποιες μεταρρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα σε 1,5 χρόνο να έχουν απλοποιηθεί τα δασαρχεία. Πρώτη φορά έχουμε συνεργασία και με τεχνικά κλιμάκια».

Πάντως ο ίδιος διευκρίνισε ότι: «Η συμφωνία που αναμένεται να υπογραφεί δεν είναι μνημόνιο αλλά πρόγραμμα. Θα γίνουν προσπάθειες ώστε εάν υπάρξουν κάποια περισσεύματα αυτά να δοθούν. Υπάρχουν οικονομίες με διακλαδικότητα, για παράδειγμα τα εξωτερικά ναυπηγεία να τα μειώσουμε στο 5%».

Μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι: «Η πρόταση η δική μου που περιλαμβάνει 200 εκατομμύρια ευρώ λέει ότι για παράδειγμα το 20% από τις συμβάσεις του ελληνικού δημοσίου μπορούν να αποζημιωθούν».

«Πρέπει να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο, εγώ δεν θα υπογράψω το πρόγραμμα εάν δεν λυθεί τελειωτικά το πρόβλημα της Ελλάδας. Δεν έχουμε την έγκριση ελληνικού λαού για  μια μη βιώσιμη συμφωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και  τέλος ο Πρόεδρος  Ανεξαρτήτων Ελλήνων επισήμανε ότι: «Τα πράγματα είναι καλά. Έγιναν  δύο παρεμβάσεις: Η σοβαρή παρέμβαση έγινε από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής,  Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος είπε σταματήστε να παίζετε και βρείτε λύση για την Ελλάδα. Και η δεύτερη από τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ο οποίος μας βοηθά και σε τεχνικό επίπεδο όπως επίσης και ο κ. Σαπέν. Αντιθέτως ο κ. Βέμπερ έδειξε ότι ο σκοπός τους ήταν να  γονατίσει ο ελληνικός λαός».

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.