Quantcast
Καμμένος: Όταν θα έρθει το εθνικό θέμα, να δούμε ποιος θα πάρει εθνική θέση - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Καμμένος: Όταν θα έρθει το εθνικό θέμα, να δούμε ποιος θα πάρει εθνική θέση – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα πλέον είναι ελεύθερη να εκμεταλλευτεί τον φυσικό της πλούτο. Και αυτό γίνεται πραγματικότητα με τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία που η Ελλάδα απαλλάσσεται από τις μνημονιακές συμβάσεις. Και αυτή η ιστορική στιγμή προετοιμάστηκε προσεκτικά από το σύνολο της κυβέρνησης», ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένοςκαι συνέχισε:

«Η Ελλάδα έγινε άξονας σταθερότητας και η λύση και πλέον έχουμε δέσει συμμαχίες. Η Ελλάδα αποτελεί τον νούμερο 1 σύμμαχο των ΗΠΑ όσον αφορά τον τομέα της ενέργειας. Αυτές οι συμμαχίες έγιναν με πολύ δουλειά της κυβέρνησης. Και αυτό σημαίνει επενδύσεις. Σημαίνει ασφάλεια για τη χώρα, σημαίνει το πέρασμα σε μια νέα εποχή. Αυτές οι συμμαχίες έγιναν κατόπιν αποφάσεως της κυβέρνησης με πολλή δουλειά, με εμπλοκή των ενόπλων μας δυνάμεων που παρά την πίεση που δέχτηκαν τα στελέχη τους έμειναν όρθιες», είπε ο κ. Καμμένος.

«Έτσι θα οδηγηθούμε στην έξοδο από την οικονομική κρίση. Η οικονομική κρίση είναι κυρίως κρίση αξιών. Από σωρεία συκοφαντικών δημοσιευμάτων μέσα από δημοσιογραφικούς οργανισμούς που τρεφόντουσαν από παράνομα δάνεια τραπεζών. Μέσα από μπίζνες πολιτικών όποιος στεκόταν εμπόδιο στο εθνικό συμφέρον, τον εξαφάνιζαν, και που ακόμα και σήμερα από ορισμένα δημοσιογραφικά μπλοκ συνεχίζονται.

Σήμερα φορούν όλοι αυτοί το μανδύα του πατριώτη. Εκείνοι που πήγαιναν με τα αεροπλάνα του Χριστοφοράκουκαι πήγαιναν στα Σκόπια, μετατρέπονται τώρα σε επικριτές. Άνθρωποι που χρέωσαν τα κόμματά τους σήμερα αλλάζουν ΑΦΜ και σήμερα μας μιλούν για δημοκρατία. Αυτοί που άνθρωποι που δημιούργησαν χιλιάδες λουκέτα και σήμερα μας μιλούν για εργασία. Εμείς οι ΑΝΕΛ έχουμε ένα στόχο: η επάνοδος των ηθικών αξιών στην κοινωνία», είπε ο κ. Καμμένος.

«Άρμεξαν τη μεσαία τάξη και έκαναν μπίζνες με τη διαπλοκή. Κι εμείς το 2016 επιτύχαμε τον πρώτο προϋπολογισμό της μεταπολεμικής Ελλάδας που δεν είχε ανάγκη για δανεισμό και άλλα υφεσιακά μέτρα. Το 2019 θα είναι μία χρονιά πλεονάσματος διότι δεν παράγει πλέον ελλείμματα η ελληνική οικονομία», ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και συνέχισε:

«Έπρεπε να ασχοληθούμε και το πρόβλημα του ασφυκτικού εξωτερικού δημοσίου χρέους. Το 2014 324,127 εκατ. ευρώ, το ίδιο επίσημο δελτίο 31/12/ 2015 ήταν 321.007 εκατ. ευρώ. Όχι μόνο δεν προσθέσαμε, αλλά αφαιρέσαμε. Πήγανε στο να αντιμετωπίσουμε τη βόμβα της χρεοκοπίας της χώρας!

Όταν αλλάξαμε πολιτική δεν κάναμε κωλοτούμπα. Αλλά ζητήσαμε την έγκριση του ελληνικού λαού και ο ελληνικός λαός μας έκανε κυβέρνηση μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήσασταν οι νεκροθάφτες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) Καταστρέψατε τη μεσαία τάξη και κυβερνούσατε με πρόγραμμα που σας υπαγόρευαν. Αυτή είναι η πραγματικότητα, ακολουθούσατε εντολές χωρίς να παίρνετε πρωτοβουλίες».

Διαψεύδεστε συνεχώς κ. Μητσοτάκη. Κερδίσαμε τον σεβασμό των εταίρων μας. Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε μέτρα υπέρ των κοινωνικά ασθενέστερων, υπογράμμισε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λέγοντας:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις απαιτούν εθνική πολιτική και ομοψυχία. Θα πρέπει ο προϋπολογισμός να είναι πεδίο εθνικής συναίνεσης γιατί ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και παραμονεύει. Να φτάσουμε εκεί που ήμασταν κάποτε! Να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές. Σεβόμενος τα χρήματα του ελληνικού λαού για να γίνει αντιληπτό προς όλους μέσα σ’αυτή την αίθουσα. Στην κατηγορία των αποδοχών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μείωσαν αποδοχές κατά 35%.

Δεσμεύτηκα πέρσι ότι οι εποχές των πειραματισμών θα αποτελούν παρελθόν με την παρούσα κυβέρνηση. Οι περικοπές, αποτελούν παρελθόν και πλέον έχουμε έγκαιρο σχεδιασμό και σταθεροποίηση του προϋπολογισμού για να μπορούμε να σχεδιάζουμε τις μελλοντικές μας ενέργειες. Να σας πω βρήκαμε 460 εκατ δολάρια από τα FMS και δεν εισπράτταμε ούτε έναν τόκο. Και μέρος των χρημάτων αυτών πληρώνουμε εξοπλιστικά προγράμματα. Ο προϋπολογισμός Είναι αυξημένος κατά 5,67% σε σχέση με το προηγούμενο έτος», κατέληξε.

«ΟΙ ΑΝΕΛ είχαμε την ευθύνη και του Υπουργείου Τουρισμού και αυξήσαμε τον εισερχόμενο τουρισμό το 2018. Κατακτήσαμε την Ελλάδα πρωταθλήτρια στον παγκόσμιο τουρισμό. Αν είχαμε αποχωρήσει το 2017 ή το 2018 δεν θα γινόταν τίποτα από αυτά. ΟΙ ΑΝΕΛ αν είχαμε αποχωρήσει τον Ιούνιο του 2018 δεν θα είχε ολοκληρωθεί τίποτα από αυτά. Έτσι είναι κ. Κυριαζίδη, λέγατε ψέματα ότι δεν θα πάρουνε ποτέ οι αστυνομικοί τα αναδρομικά. Εξαπάτησες τους αστυνομικούς. Έτσι θέλατε να πέσει η κυβέρνηση το 2018.

«Ένα μεγάλο μέρος της αποστολής μας έχει ολοκληρωθεί. Το οικονομικό σκέλος. Όταν έρθει το εθνικό σκέλος, θα δούμε ποιός θα αναλάβει την ευθύνη. Εμείς εδώ είμαστε και ο ελληνικός λαός θα μας κρίνει. Πείτε στον ελληνικό λαό: είστε υπέρ της Βόρειας Μακεδονίας ή όχι; Είναι η όχι η κυρία Μπακογιάννη εμπνευστής του ονόματος Βόρεια Μακεδονία;», ανέφερε για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών .

Μας κατηγορείτε ότι οι ΑΝΕΛ θα έκανε την Ελλάδα Βενεζουέλα. Ένα έχω να σας πω ότι αν αναλάβει η σημερινή ΝΔ με τα στελέχη της ακροδεξιάς που έχετε μαζέψει και μετατρέποντας ένα κόμμα δημοκρατικό, σε πολιτικό βραχίονα εγκληματικής οργάνωσης,το σίγουρο είναι ότι θα κάνετε την Ελλάδα Κολομβία», κατέληξε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.