Quantcast
Καραμεσίνη: Εντός Νοεμβρίου ο ΟΑΕΔ θα προκηρύξει πρόγραμμα για 10.000 ανέργους από 30 έως 49 ετών - enikonomia.gr
share

Καραμεσίνη: Εντός Νοεμβρίου ο ΟΑΕΔ θα προκηρύξει πρόγραμμα για 10.000 ανέργους από 30 έως 49 ετών

δημοσιεύτηκε:

Εντός του Νοεμβρίου ο ΟΑΕΔ θα προκηρύξει νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους, από 30 έως 49 ετών, δήλωσε η διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM».

Το πρόγραμμα, όπως είπε η κ. Καραμεσίνη, θα προσφέρει τη δυνατότητα σε αυτούς που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ για τρεις μήνες να προσληφθούν σε νέες θέσεις εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ).

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις ηλεκτρονικά στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ και στο σύστημα του υπουργείου Ανάπτυξης, εξήγησε η κ. Καραμεσίνη.

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ είπε, επίσης, ότι το πρόγραμμα στοχεύει στην απορρόφηση της ανεργίας για τις ηλικίες που απευθύνεται. Τόνισε ότι οι επιχειρήσεις ζητούν κυρίως άτομα 30 ετών για προσλήψεις, αλλά ο οργανισμός επεκτείνει το πρόγραμμα για άτομα μέχρι 49 ετών.

Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων για κάθε άνεργο που προσλαμβάνεται θα ξεκινά από την ημερομηνία πρόσληψής του και θα καταβάλλεται για 12 μήνες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.