Quantcast
Κάρολος για τις φωτιές στην Ελλάδα: Εφιαλτική η καταστροφή στη γη του πατέρα μου - enikonomia.gr
share

Κάρολος για τις φωτιές στην Ελλάδα: Εφιαλτική η καταστροφή στη γη του πατέρα μου

δημοσιεύτηκε:

Έκκληση για λήψη μέτρων εγκαίρων σχετικά με την κλιματική αλλαγή απηύθυνε σε επιστολή του ο πρίγκιπας Κάρολος, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, εκφράζοντας τη συγκίνησή του για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας αναφερόμενος στις πυρκαγιές στις χώρες της Μεσογείου τόνισε ότι αυτές πρέπει να ωθήσουν τους πολιτικούς ηγέτες αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, τους ιδιοκτήτες μεγάλων βιομηχανιών και επιχειρήσεων να λάβουν δράση προτού είναι πολύ αργά. “Πλέον δεν έχουμε άλλη εναλλακτική, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε αμέσως προκειμένου να αποφύγουμε την τεράστια κλιματική καταστροφή που ήδη έχει αρχίσει να δείχνει το πρόσωπό της με τους πιο τρομακτικούς τρόπους, πιο πρόσφατα στη Μεσόγειο” έγραψε σε επιστολή του που δημοσιεύει η Daily Mail.

Ο πρίγκιπας Κάρολος ξεκινά την επιστολή του με ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα και την καταστροφή που υπέστη η ελληνική γη από την πύρινη λαίλαπα, ενώ εξέφρασε τη συγκίνηση και την αγάπη του για τη χώρα μας.

“Λόγω των οικογενειακών δεσμών, πάντα αισθανόμουν μια ιδιαίτερη γοητεία και αγάπη για την Ελλάδα. Πέρα από τη μαγεία των τοπίων, της ιστορίας και του πολιτισμού, τόσο ο πατέρας όσο και ο παππούς μου γεννήθηκε εκεί, και γι’ αυτό συγκινήθηκα τόσο νωρίτερα μέσα στο έτος που έλαβα πρόσκληση να γιορτάσω τα 200 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας. Τώρα, πέντε μήνες μετά, είναι αποκαρδιωτικό να βλέπω τις καταστροφικές πυρκαγιές να πλήττουν την Ελλάδα, την Τουρκία και τώρα την Ιταλία, που μόλις κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία στην Ευρώπη στα χρονικά.

Είναι πραγματικά εφιαλτικό να βλέπω τον άλλοτε γαλάζιο ουρανό πάνω από την Πελοπόννησο την Αττική και το νησί της Εύβοιας να γίνεται πορτοκαλί, καθώς χιλιόμετρα εκτάσεων δάσους και αγροτικής γης κατακάηκαν από τις άγριες πυρκαγιές, προκαλώντας τραγικές απώλειες ζωών, τραυματισμούς και την εκτεταμένη καταστροφή σπιτιών και βιοπορισμού τόσων πολλών ανθρώπων” έγραψε μεταξύ άλλων ο πρίγκιπας Κάρολος και πρόσθεσε αναφορικά με τη χώρα μας:
“Άκουσα αναφορές από Βρετανούς πυροσβέστες που έσπευσαν να συνδράμουν, οι οποίοι λένε ότι δεν έχουν δει ποτέ τέτοιες φωτιές”.



Η δωρεά του στους πυρόπληκτους


Πριν από λίγες μέρες σε ανακοίνωση του ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανέφερε, ότι στο πλαίσιο της εκστρατείας του ΑΝΤ1 και του ΕΕΣ για τους πυρόπληκτους στην Ελλάδα, “η Α.Β.Υ. Πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας, υποστηρικτής του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού, απέστειλε δωρεά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για να ενισχύσει την τεράστια προσπάθεια του για να υποστηρίξει τους πολίτες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι πάντα έτοιμος να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του σε κάθε έκτακτη ανάγκη. Από τις πρώτες στιγμές κάθε κρίσης, οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ, οι οποίοι είναι πλήρως εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι με όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και εξοπλισμού, μεταβαίνουν στις πληγείσες περιοχές ώστε να εντοπίσουν τις ανάγκες που υπάρχουν, να υποστηρίξουν στην κατάσβεση, να παράσχουν πρώτες βοήθειες και ψυχολογική υποστήριξη και να βοηθήσουν σε περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης.
Ο Προέδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός ανέφερε: «Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για την ευγενική αυτή δωρεά.
Σημαίνει πολλά τόσο για τους αφοσιωμένους εθελοντές και το προσωπικό του Ε.Ε.Σ όσο και για τον λαό της Ελλάδας, τον οποίο και βοηθάμε. Δουλεύουμε σκληρά για να στηρίξουμε τους πληγέντες αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, καθώς οι πυρκαγιές επηρέασαν πάνω από 70.000 συμπολίτες μας. Έχοντας μεγάλη εκτίμηση στην Α.Β.Υ. Πρίγκιπα Κάρολο της Ουαλίας, δεδομένου και του στενού οικογενειακού δεσμού του με την Ελλάδα και με τον Ε.Ε.Σ, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αδιάκοπα για το λαό της χώρας που έχει πληγεί από τις πρωτοφανείς αυτές πυρκαγιές».
H Α.Β.Υ. Πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας διέθεσε το ποσό απευθείας στον λογαριασμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Για οποιονδήποτε επιθυμεί να συνεισφέρει στο έργο του Ε.Ε.Σ προς ανακούφιση των πυρόπληκτων, παρακαλούμε να χρησιμοποιήσει τα κάτωθι στοιχεία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.