Quantcast
Καρβούνης: Δεν υπάρχει θέμα εκδίωξης της Ελλάδας από τη Σένγκεν - enikonomia.gr
share

Καρβούνης: Δεν υπάρχει θέμα εκδίωξης της Ελλάδας από τη Σένγκεν

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα δεν απειλείται με εκδίωξη από τη Σένγκεν. Νομικά, δεν υπάρχει περίπτωση και δεν έχει προβλεφθεί μια χώρα να εκδιωχθεί από τη Σένγεν. Δεν υπάρχει θέμα εκδίωξης της Ελλάδας από τη Σένγκεν, ούτε θέμα αναστολής Σένγκεν», δήλωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης.

Μιλώντας στον «athina984», ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν έκανε τον Νοέμβριο τους ελέγχους που έπρεπε -είμαι σίγουρος ότι τώρα τους κάνει πολύ καλύτερα-, αυτό είναι παραβίαση των κανόνων της Σένγκεν και προσπαθούμε να θεραπεύσουμε την κατάσταση, μέσω της Σένγκεν».

Αναφορικά με το θέμα της διαπραγμάτευσης εκτίμησε ότι το «κλειδί» είναι να κατεβαίνει η Ελλάδα με επεξεργασμένες προτάσεις. «Γνωρίζουμε ότι η ελληνική πλευρά έχει προετοιμαστεί. Παρότι υπάρχει θόρυβος για το ασφαλιστικό, είναι από τις λίγες φορές που η Ελλάδα εμφανίζεται με κάτι που έχει προετοιμάσει και έχει συζητήσει, άσχετα εάν δεν συμφωνούμε όλοι», είπε χαρακτηριστικά. «Το 2016 ξεκινάει με ύφεση και για ένα μεγάλο διάστημα θα είναι η οικονομία μας σε ύφεση. Είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά από την άλλη, υπάρχει μια ελπίδα, διότι όλοι οι οικονομολόγοι βλέπουν ότι η Ελλάδα θα τελειώσει με την ύφεση μέσα στο 2016. Εάν συνεχίσει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η Ελλάδα, το 2016 θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης», τόνισε ο κ. Καρβούνης.

Για την αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, τόνισε ότι «υπάρχει μια κρίσιμη ισορροπία, γιατί οπωσδήποτε εάν οι ασφαλιστικές εισφορές ανέβουν πολύ, για παράδειγμα για τους εργοδότες, δεν θα προσλαμβάνουν νέο προσωπικό. Κάθε φορά υπάρχει ένα θετικό και ένα αρνητικό και εκεί είναι που καλείται η Ελλάδα να βρει την ισορροπία, την οποία μόνο η ίδια μπορεί να γνωρίζει».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.