Quantcast
Κασσελάκης: Άριστες οι σχέσεις μου με τον Τσίπρα - Τι είπε για τα "αστακοκάραβα", τον Μητσοτάκη και τις ευρωεκλογές - enikonomia.gr
share

Κασσελάκης: Άριστες οι σχέσεις μου με τον Τσίπρα – Τι είπε για τα “αστακοκάραβα”, τον Μητσοτάκη και τις ευρωεκλογές

δημοσιεύτηκε:

Λίγο πριν παρουσιαστεί σήμερα στο Κέντρο Πυροβολικού στην Θήβα για να υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία του, ο Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε συνέντευξη στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στον στρατό, είπε ότι «πρέπει να αλλάξει η υποχρεωτική θητεία στον στρατό και πρέπει να γίνει επαγγελματικός», και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να δούμε πώς αγόρια και κορίτσια θα μπορούν να προσφέρουν κοινωνική θητεία. Επίσης θεωρώ απαράδεκτο οι φαντάροι μας να αμείβονται με λιγότερο από 8 ευρώ το μήνα και να φτωχοποιούνται οι οικογένειες τους».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ιδεολογικά συμπαγής», υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης και διευκρίνισε, «δεν υπάρχει πλέον κανένας μέσα στο κόμμα που να λέει ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του».

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές είπε ότι ως πρόεδρος από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι θέλει να δώσει τη δύναμη στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. «Για τους υποψήφιους στις ευρωεκλογές δεν θα αποφασίσω εγώ. Θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές. Η δική μου άποψη είναι δευτερεύουσας σημασίας σε σχέση με την άποψη των μελών».

«Αυτή τη στιγμή δεν συμμετέχω σε καμία εταιρεία»

Απαντώντας στο θέμα των εταιρειών που του ανήκουν, απάντησε κατηγορηματικά ότι «αυτή τη στιγμή δεν συμμετέχω σε καμιά εταιρεία» και παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει να αλλάξει η σχετική νομοθεσία, καθώς «δεν είναι δυνατόν να δίνουμε το δικαίωμα της ψήφου στους απόδημους, αλλά ταυτόχρονα τους απαγορεύουμε να πάρουν ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας αν είναι επιχειρηματίες».

Μάλιστα, σε ό, τι αφορά τα «αστακοκάραβα» στη συνέντευξή του στον Γιώργο Λιάγκα, ο Στέφανος Κασσελάκης παρατήρησε ότι η απάντησή του αφορούσε στη δραστηριότητά του πριν ασχοληθεί με την πολιτική. «Ό, τι έχω πει στον κατάλληλο χρόνο, ενεστώτα και αόριστο, ισχύει» είπε, απαντώντας ξεκάθαρα ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει εταιρείες.

«Θα καταθέσω ολιστική πρόταση για τη διαφάνεια στα κόμματα», ανέφερε στη συνέχεια και αναρωτήθηκε τι συμβαίνει με το δάνειο της ΝΔ που αγγίζει το μισό δισ. ευρώ και κάθε χρόνο το ποσό αυξάνεται.

«Είμαι υπερήφανος που μέσω της πρωτοβουλίας μου ο εργαζόμενος των κομματικών μέσω μπόρεσε να κάνει Χριστούγεννα. Ο κ. Μητσοτάκης έχει δανείσει ποτέ το κόμμα του; Πώς πληρώνει η ΝΔ τους συνεργάτες της, πώς πληρώνουν τα ψηφοδέλτια;» συνέχισε και τόνισε ότι οι δωρεές στα κόμματα πρέπει να είναι φανερές.

«Είμαι σχεδόν 36 χρονών, απόδημος. Δεν περίμενα να γίνω πρόεδρος, δεν είχα σκοπό να αφήσω την καριέρα μου, αλλά όταν είδα το πολιτικό κενό μπήκα μέσα στην αρένα» είπε.

«Ο Τσίπρας ήταν καλός πρωθυπουργός και είχε τα κότσια να κάνει αυτοκριτική»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν με εξέφραζε μέχρι το πρώτο μισό του 2015, αλλά σίγουρα με εξέφραζε μετά», είπε ο κ. Κασσελάκης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μάς έβγαλε από τα μνημόνια και φεύγοντας άφησε στα ταμεία του κράτους 37 δισ. ευρώ.

«Ο Τσίπρας ήταν καλός πρωθυπουργός και είχε τα κότσια να κάνει την αυτοκριτική του», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ απαντώντας στο ερώτημα αν ο Τσίπρας έκανε λάθη, απάντησε καταφατικά, αλλά αρνήθηκε να τα κατονομάσει. Ο κ. Κασσελάκης αποκάλυψε ότι εκείνος ήταν που πήρε τηλέφωνο τον Αλέξη Τσίπρα μετά το θυελλώδες συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε ότι είναι άριστες οι σχέσεις μεταξύ τους.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «Πολάκης και Νίκος Παππάς, χαίρουν της απόλυτης εμπιστοσύνης μου», ενώ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είπε ότι «με τον Παύλο είχαμε μια διαφωνία στο θέμα του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Με τον Νίκο Παππά δεν διαφωνήσαμε ποτέ».

«Στόχος μου είναι να κερδίσω τον Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές. Στις ευρωεκλογές πάμε για την ανατροπή. Δεν βάζω πήχη, αλλά δεν κατεβαίνουμε… για να χάσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.