Quantcast
Κατάινεν: Ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να κινηθεί όσο πιο γρήγορα μπορεί - enikonomia.gr
share

Κατάινεν: Ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να κινηθεί όσο πιο γρήγορα μπορεί

δημοσιεύτηκε:

“O ιδιωτικός τομέας πρέπει να κινηθεί όσο πιο γρήγορα μπορεί και να έλθει σε επαφή με το Ευρωπαικό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων|” υπογράμμισε ενημερώνοντας τις κοινοβουλευτικές επιτροπές Ευρωπαϊκών, Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου,ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γιούρκι Κατάινεν  που αυτή την ώρα συναντάται με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ.Κατάινεν ενημέρωσε για το νέο επενδυτικό σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την προώθηση επενδύσεων, ύψους 315 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα επόμενα τρία χρόνια ενώ υποστήριξε ότι διαπιστώνει θετικές προοπτικές συνεργασίας και προώθησης επενδύσεων. «Υπάρχουν θετικά σημεία και ευκαιρίες σε αυτήν τη χώρα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη για επένδυση στις κοινωνικές υποδομές, την ενέργεια και σε άλλους τομείς. Ας προσπαθήσουμε και ας βρούμε λύσεις» είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η ιδέα είναι με αυτό το ταμείο να κινητοποιηθεί το ιδιωτικό χρήμα, γιατί υπάρχει μεγάλη ρευστότητα στην Ευρώπη, αλλά λόγω φραγμών και αβεβαιότητας, η ρευστότητα αυτή δεν διοχετεύεται στην πραγματική οικονομία» τόνισε ο κ. Κατάινεν, σημειώνοντας ότι οι δημόσιοι πόροι πρέπει να αποτελέσουν ένα στοιχείο καταμερισμού του κινδύνου στις ιδιωτικές εταιρείες.

«Ενθαρρύνω την Ελλάδα να επεξεργαστεί τις ευκαιρίες που έχει για να λάβουν χρηματοδότηση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσα από ιδιωτικά κονδύλια ή τράπεζες που χρησιμοποιούν πόρους μέσα από το Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καλώντας, για τις περιπτώσεις συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να έρθουν σε επαφή με το Ταμείο ώστε να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.