Quantcast
Κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΔ από δικαιούχους εργατικών κατοικιών - enikonomia.gr
share

Κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΔ από δικαιούχους εργατικών κατοικιών

δημοσιεύτηκε:

Κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΔ της Κέρκυρας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι δικαιούχοι εργατικών κατοικιών Αγίου Ιωάννη, οι οποίοι επί πέντε χρόνια περιμένουν να πάρουν το σπίτι τους…

Ειδικότερα πρόκειται για 176 οικογένειες, οι οποίες περιμένουν απεγνωσμένα την ολοκλήρωση του έργου για  να μπουν στα σπίτια τους. Το πρόβλημα της μη αποπεράτωσης του έργου, αφορά κυρίως το αποχετευτικό και την ηλεκτροδότηση του οικισμού.

Μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών  του Αγίου  Ιωάννη,  Ανδριάνα Κοσκινά,  ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι: «Οι δικαιούχοι  είναι αποφασισμένοι να συνεχίζουν την κατάληψη μέχρι να δοθεί δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του έργου».
Εν συνεχεία η ίδια αποκάλυψε πως: « επτά δικαιούχοι που με κόπο και αγώνα ζωής κατάφεραν να πάρουν ένα σπίτι, το οποίο  όμως δεν κατάφεραν να το χαρούν ποτέ γιατί πέθαναν».

Ενώ  συμπλήρωσε ότι : «Υπάρχουν οικογένειες δικαιούχων στην κατηγορία των ΑΜΕΑ, οι οποίες έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη να έχουν το σπίτι τους, που πλήρωσαν με τις εισφορές και είναι ειδικά κατασκευασμένο για άτομα με ειδικές ανάγκες».

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι στις  26 Φεβρουαρίου 2015, οι δικαιούχοι  είχαν  ζητήσει  από τον προϊστάμενο του ΟΑΕΔ της Κέρκυρας  ενημέρωση για το τι γίνεται με την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας από τον δήμο Κέρκυρας, τη ΔΕΥΑΚ και τον ΟΑΕΔ, ο οποίος είναι και χρηματοδότης του έργου.

Επιπλέον η κ. Κοσκινά επισήμανε ότι : «Απαντήσεις ουσιαστικές δεν δόθηκαν  από τα κεντρικά του οργανισμού « και συνέχισε διευκρινίζοντας  ότι: « βάση αυτής της συμφωνίας ο δήμος σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ, θα αναλάβει την προκήρυξη του αποχετευτικού, ενώ θα γίνει τροποποίηση της αρχικής μελέτης».

Βέβαια το θέμα αυτό  θα πρέπει να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο, κάτι που εκκρεμεί. 

Όμως  εκκρεμότητα  υπάρχει και με τη ΔΕΗ καθώς για την επαρκή ηλεκτροδότηση των κατοικιών απαιτείται νέα παροχή ρεύματος.

Οι δικαιούχοι  πάντως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι να δοθούν άμεσες λύσεις.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.