Quantcast
Καταλονία: Άτυπο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της οι σημερινές εκλογές - enikonomia.gr
share

Καταλονία: Άτυπο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της οι σημερινές εκλογές

δημοσιεύτηκε:

Τη μορφή άτυπου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της παίρνουν οι σημερινές περιφερειακές εκλογές της Καταλονίας. 

Επισήμως, οι κάτοικοι της Καταλονίας, που αποτελεί περιοχή της Ισπανίας, καλούνται σε αυτές τις τοπικές εκλογές να αναδείξουν το νέο κοινοβούλιο της περιφέρειάς τους.

Ωστόσο, ο βασικός συνασπισμός που υποστηρίζει την ανεξαρτησία της Καταλονίας, «Μαζί για το Ναι» –που σχηματίσθηκε από το κόμμα CDC του επικεφαλής της καταλανικής κυβέρνησης Αρτούρ Μας, το ERC (αριστερά) και ενώσεις που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία— θέλει να ξεκινήσει τη διαδικασία ανεξαρτητοποίησης της επαρχίας, αν κερδίσει.

Τα περίπου 2.700 εκλογικά κέντρα θα είναι ανοικτά ως τις 21.00 (ώρα Ελλάδας) και οι πρώτες εκτιμήσεις για τη συμμετοχή των ψηφοφόρων θα είναι διαθέσιμες από τις 15.00 (ώρα Ελλάδας).

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δεν είχε σταματήσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας να καλεί τους ψηφοφόρους του «όχι», «τη σιωπηλή πλειοψηφία», να πάνε να ψηφίσουν. «Να μην αποφασίσουν για εμάς», τόνισε την Παρασκευή το βράδυ από τη Βαρκελώνη.

Ο Ραχόι έχει την υποστήριξη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.