Quantcast
Καταγγελία-σοκ: Βασάνιζαν με καυτό λάδι σπουδαστή μαγειρικής σε γνωστό εστιατόριο της Κέρκυρας - ΦΩΤΟ - enikonomia.gr
share

Καταγγελία-σοκ: Βασάνιζαν με καυτό λάδι σπουδαστή μαγειρικής σε γνωστό εστιατόριο της Κέρκυρας – ΦΩΤΟ

δημοσιεύτηκε:

Στιγμές φρίκης έζησε στην κουζίνα γνωστού εστιατορίου της Κέρκυρας ένας 19χρονος σπουδαστής μαγειρικής καθώς σύμφωνα με όσα δημοσιοποιήθηκαν από την ΕΡΤ Κέρκυρας, ο 19χρονος που έκανε την πρακτική του άσκηση στο εστιατόριο, υπέστη «μεσαιωνικά βασανιστήρια».

Όπως καταγγέλλει ο 19χρονος, ο υπεύθυνος κουζίνας του εν λόγω εστιατορίου ασκούσε συστηματικά εναντίον του σωματική και λεκτική βία, με αποκορύφωμα συνεχή περιστατικά την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου όπου του πετούσε καυτό λάδι πάνω στα χέρια του, του προκαλούσε εγκαύματα με καυτή σπάτουλα, τον εξύβριζε σκαιότατα ενώ του κατάφερε κλωτσιά στο τραυματισμένο του πόδι.

Ο σπουδαστής, αφού πρώτα απειλήθηκε πως αν παραιτηθεί ή δημοσιοποιήσει την καταγγελία του δεν θα βρει ποτέ δουλειά ως σεφ, αποφάσισε να προχωρήσει σε μήνυση στον Εισαγγελέα Κέρκυρας αφού προηγουμένως ζήτησε και εξετάστηκε από τον Ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τα τραύματά του. Ο 19χρονος προχώρησε παράλληλα και σε καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας αλλά και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας το οποίο και δημοσιοποίησε το περιστατικό, συνοδευόμενο από φωτογραφίες των τραυματισμένων χεριών του νεαρού σπουδαστή.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας Σταμάτης Πελάης, υπογράμμισε πως υπάρχουν δεκάδες αντίστοιχα περιστατικά σε εκπαιδευόμενους σε πολλές τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού, ωστόσο, οι νεαροί εργαζόμενοι φοβούνται να προχωρήσουν σε επίσημες καταγγελίες. Ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν σε εντατικούς ελέγχους και κάλεσε όσους υφίστανται τέτοιες συμπεριφορές ή καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων να μην διστάζουν να καταγγέλλουν τα περιστατικά αυτά στα σωματεία τους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.