Quantcast
Καταστήματα, σούπερ μάρκετ, τράπεζες: Αυτό είναι το αυριανό ωράριο λειτουργίας-Τι αλλάζει στις λαϊκές αγορές - enikonomia.gr
share

Καταστήματα, σούπερ μάρκετ, τράπεζες: Αυτό είναι το αυριανό ωράριο λειτουργίας-Τι αλλάζει στις λαϊκές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι αύριο, Τρίτη,2 Ιανουαρίου 2024 ισχύει το εορταστικό ωράριο λειτουργίας για τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ ενώ τις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσουν κανονικά. Υπενθυμίζεται δε πως τα καταστήματα, τα πολυκαταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα σούπερ μάρκετ σήμερα είναι κλειστά. Ωστόσο αύριο παρόλο που δεν θεωρείται επίσημη αργία από τον νόμο μόνο ορισμένα πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα θα είναι ανοιχτά, και μάλιστα κάποια θα λειτουργήσουν 10 π.μ μέχρι τις 9μμ. Για αυτό τον λόγο οι καταναλωτές καλό είναι επισκεφτούν την ιστοσελίδα των πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων για το ωράριο λειτουργίας τους. Ενώ τα σούπερ μάρκετ  αναμένεται να λειτουργήσουν από τις 8 π.μ μέχρι και τις 8μμ

Τι ισχύει για τράπεζες και ΕΛΤΑ 

Πάντως κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο 2 Ιανουαρίου 2024 όλες οι τράπεζες, οι δημόσιες υπηρεσίες και τα ΕΛΤΑ καθώς δεν θεωρείται η ημέρα αυτή αργία.

Λαϊκές αγορές: Τι αλλάζει από αύριο στην λειτουργία τους

Αλλάζει από αύριο, Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 ο τρόπος που θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών, «μετά την αργία της Πρωτοχρονιάς όλοι οι πωλητές των λαϊκών αγορών θα βρισκόμαστε κανονικά στις θέσεις μας από την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024, σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τους χιλιάδες Έλληνες καταναλωτές που διαχρονικά μας εμπιστεύονται για τις αγορές τους αξιοποιώντας ιδανικά το τρίπτυχο, ποιότητα, ποικιλία, καλές τιμές.
Ταυτόχρονα όμως με τη νέα χρονιά υποδεχομαστε και μια νέα εποχή για τις λαϊκές αγορές με την καθολική εφαρμογή χρήσης Pos, μηχανημάτων αποδοχής πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, που καθίσταται πλέον υποχρεωτική προς όφελος όλων για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση καταναλωτών και πωλητών ικανοποιώντας έτσι ένα διαχρονικό αίτημα του κλάδου».

Υπενθυμίζεται ότι, όλοι, οι πωλητές που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, στα πανηγύρια αλλά και στα Κυριακάτικά παζάρια, από 1.1.2024 και εφεξής υποχρεούνται να αποδέχονται τόσο πληρωμές με κάρτες (χρεωστικές και πιστωτικές), όσο και υπηρεσίες άμεσης πληρωμής με μεταφορά χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών, όπως η υπηρεσία I.R.I.S. online payments.

Σε ό,τι αφορά στις κυρώσεις σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, η σχετική υπουργική απόφαση ορίζει ότι για το χρονικό διάστημα από 01.02.2024 έως και 01.03.2024 αναστέλλεται κατ’ εξαίρεσιν η επιβολή προστίμου στους νέους υπόχρεους, εφόσον αποδεδειγμένα έχουν προμηθευτεί τερματικά αποδοχής καρτών έως και 31.01.2024 και τελούν εν αναμονή για την εγκατάστασή του.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.