Quantcast
Κατέσχεσαν έξοδα κηδείας ύψους 733 ευρώ από μακροχρόνια άνεργη - Τι καταγγέλλει - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Κατέσχεσαν έξοδα κηδείας ύψους 733 ευρώ από μακροχρόνια άνεργη – Τι καταγγέλλει – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Κατέσχεσαν έξοδα κηδείας ύψους 733 ευρώ από μακροχρόνια άνεργη που ζει με το ποσό του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος των 200 ευρώ.

Πρόκειται για την κα Σταυρούλα Αντωνιάδου η οποία καταγγέλλει στο OPEN ότι τα χρήματα αυτά, τα είχε δώσει για να θάψει τον πατέρα της και τονίζει ότι της αφαίρεσαν τα χρήματα επειδή έχει μια οφειλή προς την εφορία.

H οφειλή της είναι γύρω στις 2.000 ευρώ η οποία είναι διακανονισμένη και πληρώνεται ανελλιπώς σημειώνει χαρακτηριστικά και “οι δόσεις είναι των 25 μηνών μέχρι τώρα, δηλαδή 780 ευρώ και υπολείπεται το ποσό μέχρι τις 2.000 ευρώ”.
Γιατί κατασχέθηκαν τα έξοδα κηδείας
Εν συνεχεία εξηγεί τον λόγο που της κατασχέθηκαν από την εφορία τα χρήματα για τα έξοδα κηδείας . Όπως αναφέρει στις 8 του μηνός ενημερώθηκε με email από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το ποσό της επιστροφής, για τον φόρο που της παρακρατήθηκε και ότι τον λογαριασμό τον οποίο τους υπέδειξε βγήκε το ποσό μηδενικό διότι υπήρχε οφειλή προς το δημόσιο.
” Εγώ προσπαθώ με τα 200 ευρώ που παίρνω να είμαι συνεπής στην οφειλή μου “αναφέρει μεταξύ άλλων και λέει ότι τα χρήματα αυτά τα υπολόγιζε για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της μέχρι τα Χριστούγεννα.

Να υπάρξει νέα ρύθμιση για τις κατασχέσεις
Το Open ζητεί από το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Οικονομικών να λάβουν ΄άμεσα μια διαφορετική νομοθετική ρύθμιση για το θέμα αυτό.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.