Quantcast
Κατρούγκαλος για ΕΦΚΑ: Όποιες αλλαγές χρειαστούν, θα γίνουν - enikonomia.gr
share

Κατρούγκαλος για ΕΦΚΑ: Όποιες αλλαγές χρειαστούν, θα γίνουν

δημοσιεύτηκε:

“Με την προϋπόθεση ότι οι διαρροές ισχύουν, γιατί αναμένουμε τη δημοσίευση της απόφασης, μπορώ να σας πω ότι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, όπως αυτέςτου ΕΦΚΑ, ήρθαν για να μείνουν” δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, στην εκπομπή “Ξυπνάμε Μαζί” στο Epsilon.

“Και οι γενικές αρχές του νόμου, ότι δηλαδή πρέπει να έχουμε τους ίδιους κανόνες για όλους και ότι αυτοί οι κανόνες πρέπει να εφαρμόζονται σε ένα κλίμα κοινωνικής δικαιοσύνης, δηλαδή λιγότερα βάρη σε αυτούς που έχουν λιγότερα χρήματα, προφανώς θα παραμείνουν. Τέτοιες μεγάλες μεταρρυθμίσεις ήρθαν για να μείνουν, όποιες παραμετρικές αλλαγές χρειαστούν η ηγεσία του υπουργείου Εργασίαςθα τις κάνει όταν δούμε την απόφαση” συμπλήρωσε.

“Με τον ΕΦΚΑ ευνοούνται όσοι έχουν μικρότερα εισοδήματα. Η μεταρρύθμιση αυτή, η οποία διευκολύνει το 80% της κοινωνίας, είναι μια καλή μεταρρύθμιση” τόνισε.

“Έχουν γνώση οι φύλακες στο υπουργείο Εργασίας, είναι αυτονόητη υποχρέωση σε ένα κράτος δικαίου, όταν υπάρχει μια δικαστική απόφαση, που βρίσκει ότι υπάρχει αντισυνταγματικότητα να προσαρμοστεί το αντίστοιχο υπουργείο. Όποιες αλλαγές περιμετρικές χρειαστεί θα γίνουν, αυτές οι αλλαγές όμως δεν θα αλλοιώνουν σε καμία περίπτωση την ουσία του νόμου” ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.