Quantcast
Κατρούγκαλος: Κάναμε τη φωνή της πατρίδας πιο δυνατή και σεβαστή - Δένδιας: Η κυβέρνηση θα επιδιώξει τη συναίνεση στην εξωτερική πολιτική - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Κατρούγκαλος: Κάναμε τη φωνή της πατρίδας πιο δυνατή και σεβαστή – Δένδιας: Η κυβέρνηση θα επιδιώξει τη συναίνεση στην εξωτερική πολιτική – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Προσπαθήσαμε και καταφέραμε να κάνουμε τη φωνή της πατρίδας μας πιο δυνατή και πιο σεβαστή. Να φανεί ότι λύνουμε προβλήματα και ότι δεν είμαστε απλώς μια σταθερή και δημοκρατική χώρα αλλά και εξαγωγέας σταθερότητας από τα Βαλκάνια και τη Συμφωνία των Πρεσπών έως και την Αν. Μεσόγειο” τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στην τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως είπε, απευθυνόμενος στον κ. Νίκο Δένδια, “η πρώτη σας μεγάλη μάχη στις 15 Ιουλίου στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων από καλές θέσεις θα υπερασπίσετε τα συμφέροντα της χώρας απέναντι σε αυτούς που δεν θέλουν να ακολουθούν το Διεθνές Δίκαιο αλλά προωθούν τα δικά τους συμφέροντα με διαφορετικό τρόπο. Στον τομέα της οικονομικής διπλωματίας θελήσαμε να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της χώρας”.


Ο κ. Κατρούγκαλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

“Είχα την τύχη να διαδεχθώ στη θέση του υπουργού Εξωτερικών τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έναν από τους πιο εξωστρεφείς πρωθυπουργούς που είχαν στόχο να προωθήσουν και να αναβαθμίσουν τη θέση της χώρας στην εξωτερική σκηνή, να διαδεχθώ επίσης τον Νίκο Κοτζιά, η σφραγίδα του οποίου έχει μείνει ανεξίτηλη όχι μόνο στο Μακεδονικό αλλά και το Κυπριακό”.

Αναφερόμενος στον κ. Δένδια είπε ότι “το υπουργείο το παίρνει ένας πολιτικός μου αντίπαλος τον οποίο υπολήπτομαι και σέβομαι ιδιαίτερα. Τον γνωρίζω από τα φοιτητικά μας χρόνια και είχα την ευκαιρία να τον χειροκροτήσω στα έδρανα της Βουλής για τη θαρραλέα στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή, Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει την ίδια φιλειρηνική πολιτική και τη βασισμένη στο Διεθνές Δίκαιο. Καλωσήρθατε εύχομαι σιδηροκέφαλος”.

Ο κ. Δένδιας από την πλευρά του υποστήριξε ότι “η εξωτερική πολιτική δεν προσφέρεται για κομματικές αντιπαραθέσεις. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω και τον κ. Κατρούγκαλο και όλους ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα επιδιώξει τη συναίνεση στην εξωτερική πολιτική από όλους αποσκοπώντας στη μεγαλύτερη δυνατή εθνική ενότητα στο ζήτημα της προάσπισης των δικαιωμάτων της χώρας”.

Οι δύο άντρες στο τέλος της τελετής είχαν θερμή χειραψία και εναγκαλισμό μεταξύ τους.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.