Quantcast
Κατρούγκαλος: «Ο τελικός κριτής θα είναι ο ελληνικός λαός» - enikonomia.gr
share

Κατρούγκαλος: «Ο τελικός κριτής θα είναι ο ελληνικός λαός»

δημοσιεύτηκε:

«Υπάρχουν κρίσιμες ιστορικές στιγμές για την Ελλάδα, αλλά συγχρόνως επικρατεί και η αγωνία. Ο τελικός κριτής θα είναι ο ελληνικός λαός», δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Μάλιστα ο ίδιος επισήμανε ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με τη πρόταση των δανειστών και για να ενισχύσει την θέση του ζητά και την γνώμη του λαού. Εμείς θα αξιολογήσουμε και τις καινούργιες προτάσεις του Γιούνκερ».

«Όταν ερωτηθεί ο λαός για την πορεία της χώρας, εμείς θα πρέπει να σωπάσουμε μέχρι να μιλήσει. Η τελευταία πρόταση των θεσμών είναι σχεδόν ίδια με την προηγούμενη, η διαφορά είναι ότι στην καινούργια πρόταση υπάρχουν κάποιες μικρές τροποποιήσεις όπως αύξηση του ΦΠΑ στο κλάδο του τουρισμού από 23 % στο 13%, αλλαγή στο ΕΚΑΣ κλπ.», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Θέλουμε να υπάρξει οικονομική συμφωνία όχι όμως ρήξη. Στην χώρα επικρατεί ο φόβος λόγω κλεισμένων τραπεζών. Δεν θα βγάλουμε την  χώρα από την Ευρωζώνη  αλλά  επιθυμούμε να τη στερεώσουμε σε κοινωνική Ευρώπη».

Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διευκρίνισε ότι: «Θα πρέπει να προσέξουμε τις πολιτικές αντιπαραθέσεις που γίνονται κατά καιρούς. Αναφέρομαι σε αυτούς  που λένε ότι σχεδιάζουμε  εξαρχής την  έξοδο της  χώρας από το Ευρώ».

Όσον αφορά το ερώτημα που τέθηκε τι εμποδίζει την ελληνική κυβέρνηση να κλείσει συμφωνία με τους πιστωτές, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι: «Εάν η συμφωνία ήταν κατάλληλη θα  είχε κλείσει. Η κατάσταση που επικρατεί στην  χώρα  είναι δραματική. Για αυτόν τον λόγο πρέπει να ακουστεί  η φωνή του ελληνικού λαού, οι πολίτες της χώρας πρέπει να τοποθετηθούν   μέσω της διαδικασίας του δημοψηφίσματος.

«Εάν  διώξουν την Ελλάδα από την Ευρωζώνη, αυτό θα έχει επώδυνες επιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη», είπε.

Ακόμη ανέφερε ότι: «Υπάρχει βιώσιμη συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών, ωστόσο υπάρχουν ανακρίβειες για την μείωση μισθών και συντάξεων. Ο στόχος μας  είναι να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.