Quantcast
Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ έχει άλλο «Ευαγγέλιο», έναν ακραίο νεοφιλελευθερισμό - enikonomia.gr
share

Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ έχει άλλο «Ευαγγέλιο», έναν ακραίο νεοφιλελευθερισμό

δημοσιεύτηκε:

Τις διαφωνίες που υπάρχουν ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το ΔΝΤ περιέγραψε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στον Ενικό, στο STAR με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως τονίζει ο υπουργός Εργασίας, «το ΔΝΤ έχει άλλο… Ευαγγέλιο, έναν ακραίο νεοφιλελευθερισμό».

Θέλουμε η μεταρρύθμιση να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο το ΔΝΤ θέλει μέσω της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης να ενισχυθεί η ανταποδοτικότητα, δηλ. ένας ασφαλισμένος να παίρνει σύνταξη ανάλογα με τις εισφορές που πληρώνει».

Αντιθέτως, σύμφωνα με τους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης η μεταρρύθμιση πρέπει να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα, να είναι μια κοινωνική ασφάλιση.

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε ακόμη πως στόχος μας είναι να μοιράσουμε μια μικρότερη συνταξιοδοτική πίτα με πιο δίκαιο τρόπο. «Το νομοσχέδιό μας στηρίζεται σε δύο βασικές αρχές: την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

«Κόκκινη γραμμή» να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις

Παραδέχτηκε πάντως, πως η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή, ενώ υποστήριξε ότι «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης είναι να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις.

Στο ερώτημα σχετικά με τις επικουρικές, ο υπουργός Εργασίας απάντησε πως «ξεκινάμε από το να μην κοπούν ούτε και οι επικουρικές και θα δώσουμε μάχη». Ωστόσο, άφησε ένα «παράθυρο ανοιχτό» για πιθανή μείωσή τους.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.