Quantcast
Κεγκέρογλου: Εντός Δεκεμβρίου η ενίσχυση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος - enikonomia.gr
share

Κεγκέρογλου: Εντός Δεκεμβρίου η ενίσχυση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

δημοσιεύτηκε:

Μέσα στις γιορτές θα καταβληθεί η οικονομική ενίσχυση που προβλέπει το σχήμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που θα εφαρμοστεί σε 13 Δήμους της χώρας (Δράμας, Έδεσσας, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λευκάδας, Μεσολογγίου, Χαλκίδας, Καλλιθέας, Τρίπολης, Σάμου, Σύρου και Μαλεβιζίου Κρήτης), σύμφωνα με όσα είπε στην ομιλία του ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κατά τη συζήτηση για ψήφιση του προϋπολογισμού του 2015. Ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε πως ξεκίνησε στις 15 Νοέμβρη το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται σε 13 Δήμους για το 2014, και από τα μέσα του 2015 καθολικά σ’ όλη τη χώρα.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 18.500 αιτήσεις για 24.500 επωφελούμενους που θα κριθούν με βάση το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα, σημείωσε ο ιδιος..

Εξάλλου ο κ. Κεγκέρογλου ξεκαθάρισε ότι όλοι οι Δήμοι μπορούν να εκδίδουν βιβλιάρια ανασφάλιστου ενώ επισήμανε πως ήδη 210.000 οικογένειες διαθέτουν τέτοια βιβλιάρια και έχουν πρόσβαση σε νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη.

Στο θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας όπου υλοποιούνται προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας ύψους 600 εκατ. ευρώ και ήδη διαφαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα με μια πρώτη μικρή μείωση της ανεργίας, ενώ διασφαλίστηκε το επίδομα ανεργίας για τους εποχιακά εργαζομένους, σημείωσε ο υφυπουργός Εργασίας.
Με τα νέα επιδόματα τέκνων ενισχύονται πάνω από 650.000 οικογένειες.

• Φέτος εντάχθηκαν στους παιδικούς σταθμούς 85.000 παιδιά σε σχέση με τα 48.000 το 2011.

• Ολοκληρώνουμε, μετά τη διαβούλευση, το πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας Δομών Προστασίας Παιδιού στο οποίο θα περιλαμβάνονται και οι δομές οικογενειακού τύπου. Στόχος μας η παροχή φροντίδας, φιλοξενίας, ψυχοκοινωνικής στήριξης και ομαλής ένταξης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης παιδιών που στερούνται του κατάλληλου οικογενειακού περιβάλλοντος.

Αποκεντρώνουμε τη διαχείριση των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (Ε.Κ.Τ.) για την αντιμετώπιση της φτώχειας, ύψους 800 εκατ. Ευρώ στις Περιφέρειες, τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου.

Ο ίδιος τόνισε πως στο θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας υλοποιούμε προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας ύψους 600 εκατ. Ευρώ και ήδη διαφαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα με μια πρώτη μικρή μείωση της ανεργίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.