Quantcast
Κεραμέως στον Realfm 97,8: Θα γίνει μία μεγάλη προκήρυξη για τις θέσεις όλων των διοικητών για τα νοσοκομεία - enikonomia.gr
share

Κεραμέως στον Realfm 97,8: Θα γίνει μία μεγάλη προκήρυξη για τις θέσεις όλων των διοικητών για τα νοσοκομεία

δημοσιεύτηκε:

«Πρόκειται για περίπου 600 θέσεις σε δημόσιες θέσεις όπως ο ΕΟΠΥΥ, ο ΕΟΦ κτλ και τα νοσοκομεία της χώρας. Την ευθύνη για την επιλογή των διοικήσεων για τους φορείς αυτούς την έχει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση όμως κάνει ένα βήμα και επιλέγει και να προσθέσει φίλτρα δηλαδή να αυτοπεριοριστεί, να τεθεί όλη η διαδικασία υπό το ΑΣΕΠ και να μπουν περαιτέρω κριτήριο. Για παράδειγμα για να γίνεις διοικητής νοσοκομείου να πρέπει να έχεις πτυχίο σε συνάφεια με την θέση, εργασιακή εμπειρία σε συνάφεια με την θέση, όλοι τα περνούν οριζοντίως από τεστ δεξιοτήτων και μόνοι οι 15 περνούν στην επόμενη φάση» δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Έγινε μια γόνιμη συζήτηση στη Βουλή, ενσωματώσαμε πολλά σχόλια της αντιπολίτευσης και έγιναν πολλές αλλαγές. Το θλιβερό ήταν η στάση της αντιπολίτευσης, που σε ζητήματα όπως το τεστ δεξιοτήτων ή το να πάει η διαδικασία υπό το ΑΣΕΠ, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε όχι σε όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου για τις διοικήσεις» πρόσθεσε.

«Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο ίδιος δημοσιοποίησε λίγες ημέρες πριν γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ Α και Β γύρου στις εσωκομματικές εκλογές, και στις προτάσεις του σε email προς την κ. Αχτσιόγλου πρότεινε οι επικεφαλής των νοσοκομείων της χώρας να εκλέγονται από το προσωπικό του νοσοκομείου. Αυτή ήταν η πρόταση του κ. Κασσελάκη» επεσήμανε η υπουργός Εσωτερικών.

«Έχει πάρει ΦΕΚ και η πρώτη προτεραιότητά μας για την πρώτη μεγάλη προκήρυξη είναι ο ευαίσθητος χώρος της υγείας. Ετοιμάζουμε με το υπουργείο Υγείας μια κεντρική προκήρυξη για 160 θέσεις που είναι διοικητές, αναπληρωτές διοικητές, υποδιοικητές των νοσοκομείων όλης της χώρας. Στο παρελθόν για αυτές τις 160 θέσεις έβγαιναν 160 προκηρύξεις. Γιατί να μην ενώσουμε τη διαδικασία; Να εξοικονομήσουμε πόρους και δυνάμεις και να έχουμε μια δεξαμενή υποψηφίων που πληρούν κριτήρια για να αντλούμε από εκεί σε περίπτωση που κενωθούν θέσεις. Προγραμματίζεται μία προκήρυξη για τις θέσεις όλων των διοικητών» περιέγραψε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.