Quantcast
Κεραμέως στον Realfm 97,8: Την επόμενη εβδομάδα η διάταξη για την επαγγελματική ισοδυναμία των κολεγίων - enikonomia.gr
share

Κεραμέως στον Realfm 97,8: Την επόμενη εβδομάδα η διάταξη για την επαγγελματική ισοδυναμία των κολεγίων

δημοσιεύτηκε:

“Εμείς ψηφίσαμε μια διάταξη το καλοκαίρι που στόχο είχε να αποκαταστήσει το άσυλο στην πραγματική του έννοια, δηλαδή ελεύθερη διακίνηση ιδεών, ελευθερία έκφρασης, να μπορεί οποιοσδήποτε στο Πανεπιστήμιο είτε είναι φοιτητής είτε είναι καθηγητής είτε ερευνητής να εκφράζεται ελεύθερα, να μη φοβάται ότι 10 μέτρα παρά κάτω θα του επιτεθεί κάποιος για αυτά που εξέφρασε. Ήδη έχει ξεκινήσει μια σημαντική αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος. Σε κάθε περίπτωση αυτό εντάσσεται σε μια προσπάθεια συνολικής αναβάθμισης του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου” δήλωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, στον Realfm 97,8.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα, ανέφερε ότι “τα αποτελέσματα των τελευταίων πανελλαδικών ήταν πάρα πολύ ανησυχητικά σχετικά με το γεγονός ότι μπήκαν υποψήφιοι με χαμηλό ποσοστό πχ. μπήκε ένας υποψήφιος με 0,8 στα 20”.

“Περνάμε τώρα διάταξη, θα μπει προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα, που αφορά στην επαγγελματική ισοδυναμία των κολεγίων. Και το λέμε αυτό γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση θέλησε να καταργήσει αυτή την ισοδυναμία. Γενικότερα θεσμοθετούμε με επείγοντα τρόπο διατάξεις, οι οποίες στοχεύουν στο να δώσουν μια μεγαλύτερη ελευθερία στα πρωτοβάθμια ιδρύματα. Και το λέω αυτό με αφορμή διατάξεις που περνάμε και για μεταπτυχιακά προγράμματα σε δημόσια πανεπιστήμια” πρόσθεσε.


“Διατάξεις που απελευθερώνουν τα μεταπτυχιακά, που θα φέρουν κόσμο πίσω από άλλες χώρες γιατί ξέρετε δεν χάνουμε μόνο φοιτητές, χάνουμε και καθηγητές” τόνισε. “Να δώσουμε στα ελληνικά πανεπιστήμια τον χώρο, την ελευθερία που τους αρμόζει” υπογράμμισε.

“Στις διατάξεις που φέρνουμε τώρα, είναι και η ρύθμιση βάσει της οποίας στις εθνικές επετείους τη σημαία θα την κρατάει όποιος έχει την καλύτερη επίδοση και όχι όποιος κληρώνεται, αυτό γίνεται για να προλάβουμε και την εθνική επέτειο του Οκτωβρίου” κατέληξε η υπουργός Παιδείας.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.