Quantcast
Κερέ: Αύξηση της αγοράς ομολόγων από ΕΚΤ Μάιο και Ιούνιο - enikonomia.gr
share

Κερέ: Αύξηση της αγοράς ομολόγων από ΕΚΤ Μάιο και Ιούνιο

δημοσιεύτηκε:

Το πρόσφατο selloff στην αγορά των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων ήταν μια φυσιολογική διόρθωση, όμως η ταχύτητα της προσαρμογής είναι ανησυχητική και δείχνει «ακραία αστάθεια» στην αγορά, σύμφωνα με το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ.

Όπως ανέφερε, η ΕΚΤ, η οποία αγοράζει μηνιαίως τίτλους ύψους 60 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, θα αυξήσει «ελαφρά» τις αγορές τον Μάιο και τον Ιούνιο λόγω της χαμηλής ρευστότητας που παρατηρείται στις αγορές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όμως οι προσαρμογές αυτές δεν σχετίζονται με την αστάθεια στην αγορά ομολόγων.

«Δεν βλέπω την πρόσφατη αντιστροφή στις τιμές των bunds και άλλων κρατικών ομολόγων ως λόγο ανησυχίας, από την άποψη ότι αντανακλά μια διόρθωση της αγοράς», σημείωσε ο κ. Κερέ, προσθέτοντας πως «η ταχύτητα της αντιστροφής είναι αυτή που με ανησυχεί περισσότερο».

«Μετά από αρκετά παρόμοια επεισόδια, είναι ένα ακόμα περιστατικό ακραίας αστάθειας στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές που δείχνει σημάδια μειωμένης ρευστότητας», συμπλήρωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.