Quantcast
Κερέ: Η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση - enikonomia.gr
share

Κερέ: Η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση

δημοσιεύτηκε:

Σε αγορές ομολόγων ύψους 9,8 δισ. ευρώ έχει προχωρήσει η ΕΚΤ τις τρεις πρώτες ημέρες του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, σύμφωνα με τον Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας. 

Η ΕΚΤ θέλει την περίληψη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, όμως αυτό θα είναι δυνατό μόνο μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως δήλωσε σήμερα Πέμπτη στο Παρίσι ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωτράπεζας.

Σημειώνεται πως ούτως ή άλλως η αγορά ελληνικών τίτλων από την ΕΚΤ δεν θα είναι δυνατή έως ότου η χώρα μας αποπληρώσει τα δυο ομόλογα που κρατά η Ευρωτράπεζα, τα οποία λήγουν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Ο κ. Κερέ αποκάλυψε πως η ΕΚΤ αγόρασε ομόλογα αξίας 9,8 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά τις πρώτες τρεις ημέρες εφαρμογής του προγράμματος.

Τόνισε τη σημασία της διάρκειας των τίτλων που θα αγοραστούν, σημειώνοντας πως η μέση ωρίμανση των έως τώρα αγορών είναι 9 χρόνια.

Διευκρίνισε επίσης πως στόχος της ΕΚΤ είναι να εφαρμόσει ένα προβλέψιμο πρόγραμμα και να μην αιφνιδιάσει τις αγορές.

Το πρόγραμμα προβλέπει αγορές ύψους 60 δισεκατομμυρίων ευρώ ανά μήνα τουλάχιστον έως τον Σεπτέμβριο του 2016, με στόχους να αυξηθεί ο αναιμικός πληθωρισμός, να αυξηθεί η ρευστότητα στην αγορά και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Το πρόγραμμα επιτρέπει αγορές τίτλων με εναπομένουσα διάρκεια από 2 έως 30 χρόνια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.