Quantcast
Κερέ: Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι τα μέτρα που ζητήθηκαν δεν είναι τιμωρία - enikonomia.gr
share

Κερέ: Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι τα μέτρα που ζητήθηκαν δεν είναι τιμωρία

δημοσιεύτηκε:

“Ένα από τα κλειδιά για την επιτυχία του τρίτου πακέτου βοήθειας  “είναι η ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να καταστήσει σαφές στους πολίτες ότι τα μέτρα που ζητήθηκαν δεν είναι μια τιμωρία” , υποστηρίζει το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά  Κερέ σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα ” Le Monde “.

Παράλληλα επισημαίνει ότι  ” οι μεταρρυθμίσεις του προγράμματος δεν έχουν την πρόθεση να επιβάλουν  έναν αχαλίνωτο νεοφιλελευθερισμό στην Αθήνα .

Είναι η  “δημιουργία ενός φορολογικού πλαισίου, ενός δικαιου  κοινωνικού  και σύγχρονου  καιη  οικοδόμηση  ενός  αποτελεσματικού κράτους.

Μια αποστολή με την οποία το Ελληνικό Δημόσιο, συχνά έχει αποτύχει. “

Στην ερώτηση εάν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την εφαρμογή του πακέτου βοήθειας και μεταρρυθμίσεων  θα συνοδεύεται από συζητήσεις σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους ο κ.Κερέ αναφέρει :

 ” Το ζήτημα είναι πώς  μπορεί να γίνει η  αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους,  ώστε να  να είναι πραγματικά χρήσιμη  για την οικονομία .

Εξ ου και η σημασία της δέσμης αναδιάρθρωσης, ανεξαρτήτως της μορφής της, η εφαρμογή των μέτρων που θα ενισχύσουν την οικονομία και η  διασφάλιση της  βιωσιμότητας  των δημόσιων οικονομικών της Ελληνικής ” , προειδοποιεί.
 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.