Quantcast
Κερέ: 'Ολοι θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ - enikonomia.gr
share

Κερέ: ‘Ολοι θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Η συμφωνία με την Ελλάδα απαιτεί χρόνο γιατί είναι δύσκολο να υπάρξει η σωστή ισορροπία μεταξύ των σχεδίων της νέας κυβέρνησης και των κανόνων της ευρωζώνης, τόνισε το μέλος της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες, συμπληρώνοντας ότι όλοι θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. 

“Πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ δυο δημοκρατικά νομιμοποιημένων πραγμάτων, του αποτελέσματος των ελληνικών εκλογών και του δικαιώματος της νέας κυβέρνησης να αναζητήσει αλλες πολιτικές αφ’ ενός, και αφ’ ετέρου των κανόνων της ευρωζώνης. Είναι αρκετά δύσκολο και γι’ αυτό χρειάζεται χρόνο”, υπογράμμισε.

“Η Ελλάδα δεν μπορεί να τύχει διαφορετικής αντιμετώπισης από τις άλλες χώρες της ευρωζώνης που έχουν λάβει βοήθεια”, συμπλήρωσε το μέλος της κεντρικής τράπεζας. 

Παράλληλα, σημείωσε ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την ελληνική κυβέρνηση καθώς κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από τις συνθήκες της Ε.Ε. αλλά μπορεί να βοηθήσει τις ελληνικές τράπεζες. 

Η συνολική έκθεση της ΕΚΤ στην Ελλάδα διαμορφώνεται πλέον στα 115 δισ. ευρώ μετά και τη χθεσινή αύξηση του ορίου χρήσης του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA), τόνισε. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.