Quantcast
Κικίλιας: Αν μείνουν αυτοί στην εξουσία, η χώρα είναι καταδικασμένη - enikonomia.gr
share

Κικίλιας: Αν μείνουν αυτοί στην εξουσία, η χώρα είναι καταδικασμένη

δημοσιεύτηκε:

Επιβεβλημένη χαρακτήρισε την πολιτική αλλαγή για να βγει η χώρα από την κρίση, ο Βασίλης Κικίλιας εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για καθυστερήσεις στην αξιολόγηση.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε πως ο κ. Τσίπρας είχε πει στον πρώτο ανασχηματισμό της Κυβέρνησής του ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, ενώ ο κ. Τσακαλώτος είχε πει ότι θα είναι καταστροφή για τη χώρα αν καθυστερήσει η δεύτερη αξιολόγηση.

“Έρχεται, λοιπόν, σήμερα ο κ. Φάμελλος και μας λέει: «Κατά τον Μάρτη – Απρίλη, έχουμε ένα πλάνο να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να βγούμε στο QE». Καταλαβαίνετε τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Οδηγούν τη χώρα προς το αναπόφευκτο. Αν μείνουν αυτοί στην εξουσία, η χώρα είναι καταδικασμένη. Αν υπάρχει πολιτική αλλαγή, η χώρα ξανά έχει ελπίδα και θα παλέψουμε” είπε ο κ. Κικίλιας τονίζοντας πως η ΝΔ είναι σε ευθεία γραμμή με την ελληνική κοινωνία ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη.

“Αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο κίνδυνο. Σύσσωμη η Ευρώπη για πρώτη φορά είναι απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, διότι με την αναξιοπιστία της, τα ψέματα της και το λαϊκισμό της δυστυχώς οδήγησε τη χώρα σε ένα ακόμα αδιέξοδο, φοβάμαι πολύ χειρότερο από το 2015” είπε προσθέτοντας ότι “μέσος πολίτης σκέφτεται ότι μετά από 2 χρόνια παλινωδιών, κλειστών τραπεζών, αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, και υποσχέσεων οι οποίες οδήγησαν σε ένα 3ο μνημόνιο, πως δεν αντέχει άλλο και δε βλέπει ελπίδα”. Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε “τελειωμένη” την κυβέρνηση καθώς, όπως είπε, δεν μπορεί να δώσει λύση στο λαό.

“Ο ιδεαλισμός της επικοινωνιακής πομφόλυγας του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να περάσει ότι είμαστε όλοι ίδιοι μέσα σε μια κρίση και τι σημασία έχει η ΝΔ ή οι λοιπές δυνάμεις και εμείς διαπραγματευόμαστε. Δεν υπάρχει πιο μεγάλο ψέμα. Η χώρα το 20014 έφτασε πάρα πολύ κοντά να βγει από τα μνημόνια και τη κρίση” τονίζοντας πως “το ψευτοδίλημμα με το ΔΝΤ, με τους ευρωπαίους ή με εμάς κατέρρευσε όταν χθες όλοι ήταν απέναντι σε αυτή την αναξιόπιστη κυβέρνηση”. Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια η ΝΔ έχει ένα σταθερό και αξιόπιστο σχέδιο με ένα

εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων έναντι του κρατισμού, των κρατικοδίαιτων εγκάθετων του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε, μπαίνουν από το παράθυρο και διορίζονται και της αίσθησης ότι θα κάνουμε διαμοιρασμό της φτώχιας μας στην Ελλάδα.

Ο Εκπρόσωπος της ΝΔ άφησε πάντως αιχμές και κατά των εταίρων τονίζοντας πως έχουν και αυτοί ευθύνες. “Όμως η ανικανότητα, η αναξιοπιστία και ο λαϊκισμός αυτής της κυβέρνησης τροφοδοτεί τις ακραίες θέσεις και γραμμές που μπορούν να παρουσιάζονται στο εξωτερικό σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα και το μέλλον της χώρας. Αυτό το θέμα λύνεται αν αυτοί οι κύριοι μας κάνουν τη χάρη και βάλουν τη χώρα πάνω από τους εαυτούς τους και δώσουν το δικαίωμα σε μια κυβέρνηση κανονικότητας και άξιων ανθρώπων στην οποία θα στοιχηθούν όλοι οι Έλληνες. Εμείς κανέναν δεν αποκλείουμε” τόνισε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά την υπόθεση των 8 Τούρκων ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως στην ελληνική δημοκρατία η δικαιοσύνη, είναι ανεξάρτητος θεσμός και πως οι αποφάσεις της είναι απολύτως σεβαστές και δείχνουν και το νομικό πολιτισμό της χώρας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.