Quantcast
Κικίλιας για μάσκες: Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει - Τι είπε για τα τοπικά lockdown - enikonomia.gr
share

Κικίλιας για μάσκες: Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει – Τι είπε για τα τοπικά lockdown

δημοσιεύτηκε:

Δεν απέκλεισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας το ενδεχόμενο να επανέλθει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να επανέλθει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους απάντησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τα εξής: ” Η επιτροπή εισηγήθηκε να αφαιρεθεί η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που πλέον επικρατούν, να υπάρχει μάσκα μαζί μας σε περίπτωση συγχρωτισμού, σε περίπτωση πολυκοσμίας κλπ , ούτε κάτι λιγότερο, από αυτό ούτε κάτι περισσότερο από αυτό. Οι εισηγήσεις της Επιτροπής γίνονται αποδεκτές, η κυβέρνηση αποφασίζει, η Επιτροπή εισηγείται. Η Επιτροπή εισηγείται εντός της Επιτροπής και με απόλυτη πλειοψηφία μερικές φορές ή κατά πλειοψηφία”.
” Υπάρχει μια υπερμεγέθυνση πολλές φορές των αποφάσεων οι οποίες παίρνονται στην προσπάθεια της ενημέρωσης” πρόσθεσε και τόνισε “Aπό το δεν φοράμε τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους αλλά προσέχουμε να έχουμε τη μάσκα μαζί μας όπου υπάρχουν συγχρωτισμοί ή πολύς κόσμος τη φοράμε κλπ μέχρι πετάμε τις μάσκες και τελειώσαμε κλπ, αυτό απέχει. Εγώ έχω υπάρξει πάντα πολύ φειδωλός και προσεκτικός στις δηλώσεις μου και στις αναλύσεις μου προβλέποντας το μέλλον. ‘Αρα δεν μπορώ να προβλέψω τι μπορεί να γίνει αύριο ή μεθαύριο. Δεν είναι αυτό το σκεπτικό”.
Για τα τοπικά lockdown
Όσον αφορά στο εάν θα υπάρξουν τοπικά lockdown είπε ” Τοπικά και κατά περίπτωση, πάντα προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τους κανόνες δημόσιας υγείας αλλά και με σεβασμό στους συμπολίτες μας που εργάζονται και αγωνιούν και μέσα στον τουρισμό, στις μικρές και μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις και σε οικογενειακές επιχειρήσεις. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο βρέθηκε από την επιστήμη και από την τεχνολογία αυτό το τεράστιο δώρο που είναι τα εμβόλια “.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.