Quantcast
Κικίλιας για το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων: Η θέση της ΝΔ είναι ότι δεν γίνεται να υπάρχουν δύο πλειοψηφίες - enikonomia.gr
share

Κικίλιας για το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων: Η θέση της ΝΔ είναι ότι δεν γίνεται να υπάρχουν δύο πλειοψηφίες

δημοσιεύτηκε:

Σε θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν μπορούν να υπάρχουν δύο γραμμές στην κυβέρνηση τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου σχετικά με το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στο ερώτημα ποια νομίζει ότι πρέπει να είναι η κόκκινη γραμμή της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας, με αφορμή και την έναρξη των διαπραγματεύσεων ο κ. Κικίλιας είπε: «Η θέση μας είναι σαφής. Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη Μακεδονία που θα ισχύει έναντι όλων, για κάθε χρήση εσωτερική και διεθνή. Αυτό κατοχυρώθηκε με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Καραμανλή το 2007 και μετά στο Βουκουρέστι. Και αυτό δεν έχει αμφισβητηθεί μέχρι σήμερα από κανέναν».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ πρόσθεσε: «Βλέπω ότι εδώ πέρα γίνεται ένα μείζον θέμα γιατί σε αυτό το κορυφαίο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο εξωτερικών και ο πρωθυπουργός έχουν διαφορετική άποψη. Σε κάθε περίπτωση η θέση της ΝΔ είναι ότι πλέον δεν γίνεται στο ελληνικό κοινοβούλιο να υπάρχουν δύο πλειοψηφίες. Κατά το δοκούν και ειδικά για πολύ σημαντικά θέματα, οπότε αυτό θα πρέπει να ξεκαθαριστεί. Η δεδηλωμένη μπορεί να υπάρχει όταν στα πάρα πολύ σημαντικά θέματα η κυβέρνηση στηρίζεται από το σύνολο των 153, αλλιώς δεν υπάρχει».

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.